Azért az nem semmi, hogy oldottan pedofilizáló lapok és velük simiző viszonyban álló pártok szálltak rá Novák Katalinra

2024. február 06. 18:58

Most komolyan, mihez kell nagyobb megértés? Az elnöki kegyelem mibenlétéhez vagy ama kettős mércéhez, amit mondjuk a 444 működtet pedofília-ügyben?

2024. február 06. 18:58
null
Joó István
Joó István

Pressman amerikai nagykövet fensőségesen pillant le a Magyar Parlament karzatáról, lent a tárgyalóteremben ellenzékünk külön színielőadást tart neki és több nagykövet kollégájának... Sűrített üzenetű, erős kép a hét elejéről. 

A csonka, rendkívüli parlamenti ülésen bemutatott egyfelvonásos darabok témái: Egy: a jelen nem lévő kormánypártok még mindig nem szavazták meg a svédek NATO-csatlakozását,

kettő: a köztársasági elnök pedofilsimogató.

Legyen szó itt az utóbbi ügyről. Még csak múlt pénteken indult be a Soros-hálózat nevű bajkeverőgyár zakatoló benzines áramfejlesztője, a 444.hu, de pár napon múltán már ott tart az eredetileg csak Novák Katalin lejáratásáról szóló történet, hogy a „pedofilvédő” köztársasági elnök távozzon, haladéktalanul méltatlansági eljárást kell ellene indítani, adja ki az ellenzék követelésére a neki nem tetsző elnöki kegyelem dokumentumait. 

Nagyon sietős tehát a dolog, mert Magyarország még mindig szuverén nemzetállam,

ráadásul kéne egy kis muníció az európai parlamenti meg a helyhatósági választás kampányába.

Szomorkás a bőrét bevagdosva szenvedő ellenzéknek a közeljövő: a svédek nemsokára egy rendes budapesti parlamenti ülés szavazásán elnyerik NATO-csatlakozásukat, az államfőingatás pedig pestiesen szólva behal. Pedig a bevallott cél magasztos: a magyar köztársasági elnök rossz híre „fusson végig Európán”, bár – százszor is jaj – mindez „ártana hazánk megítélésének”.

Szóval borítékolható, hogy a Cseh Katalinok, Dobrev Klárák rövidesen visszakényszerülnek monoton áskálódó tevékenységükhöz,

hogy „ez az ország” ne kaphassa meg a feltartóztatott uniós járandóságainak további részleteit. 

De most még olyan jó akciózni!

A Momentum például vasárnap egy molinót ványasztott a Sándor-palotához áttolt kordondarabra ezzel a felirattal: „Pedofilmentő Novák Katalin”. A momentumosok ezek szerint nem tekintik, hogy a társadalom hírekkel tisztában lévő fele nyilván disszonanciát érzékelt. Tudják ugyanis a szilárd igazságot Von der Leyen európai bizottsági elnök közelmúltbeli nyilatkozata óta. Az unió bürokratái fele részben a hazai migrációs, fele részben éppen a lmbtq-politika okán tart vissza forrásokat. Az lmbtq-politika ugyebár csak azt tartalmazza a gyermekvédelmi törvényben – a baloldal heves rosszallásával! –, hogy lmbtq-szervezetek ne érzékenyíthessenek óvodákban, iskolákban.

Már csak a fentiekből is összerakható: stratégiai tévedés a „botrány” nemzetközivé dagasztása, miszerint a köztársasági elnök a pedofilok pártjára került egy elnöki határozata miatt.

Mert az azt jelentené, hogy hazánk kezd európai útra térni…

De nézzük most már, mit vétett úgymond az államfő, ami miatt a baloldal jelenleg neki szenteli pótcselekvései legjavát.

A Nyugati Fény által gigabotránynak titulált ügyet a 444.hu vezette elő. Az persze igaz, sőt iszonytató, hogy volt valaha egy pedofil gyermekotthon-igazgató Bicskén, aki 2004 és 2016 között legalább tíz gyermeket zaklatott.  El is ítélték nyolc év fegyházra, a szigorodó jogszabályi környezet szerint. 

V. Jánosnak volt egy ügyben szintén érintett vezetőkollégája, K. Endre igazgatóhelyettes. A jogerős ítélet szerint a főnöke ellen szexuális erőszak bűntette miatt indult eljárás során terhelő vallomások visszavonására akart rávenni két kiskorú sértettet. Ő, 2021 nyarán három év négy hónapot kapott, az év november 2-án meg is kezdte büntetése letöltését. 2023. március 31-én a bíróság által kiszabottan elhagyhatta a börtönt és reintegrációs (otthoni, munkavégzéssel kombinált) őrizetbe került. 

Nos, ez a K. Endre részesült elnöki kegyelemben tavaly április 27-én, ezt szúrta ki utólag a 444.hu.

De mindez, ismételjük meg, akkor történt, amikor büntetése fegyházi részét már letöltötte, tehát javarészt megbűnhődött.

Ezért szimpla hazugság a 444 sorozatban első cikkének kiemelt sulykolása: „A bicskei pedofil igazgató bűntársa a pápalátogatás ürügyén jöhetett ki a börtönből.”

Mivel az elnöki kegyelmet Európa-szerte nem, így nálunk sem kell indokolni, bele kell törődnünk: talán sose tudjuk meg, hogy K. Endre – aki mind ez idáig nem ismeri el, amivel vádolták –, pontosan miért nyert elnöki kegyelmet. Ám a dokumentáció kikérésének sürgetésével hiába akar kihallatszani az ellenzéki kórusból az LMP: vannak esetek, amikor az elnöki kegyelem dokumentációját személyiségvédelmi okból eleve nem adhatja ki az államfő.

A kegyelmi döntés sem vonható vissza, ez jogilag kizárt; utánanézhettek volna az alkalmilag újra egymásra talált ellenzéki pártok jogászai.

Továbbá súlyos önsorsrontás a DK-tól a köztársasági elnök ellen bevetendő megfosztási eljárás terve. Ahhoz, hogy az ilyen ügyekben illetékes Alkotmánybíróság akceptáljon efféle kezdeményezést, szándékos bűncselekményt kellett volna elkövetnie az elnöknek, holott első számú közjogi méltóságként ő csak a jogával élt. 

Magyarán: a Gyurcsány-pártnak inkább le kéne nyugodnia és a pápa soha meg nem érkező válaszára kellene békésen várakoznia.

Azért mondjuk ezt, mert a komikus darabnak az is része, hogy a vezető ellenzéki párt napokkal ezelőtt mintegy feldobta a Szentatyánál Novák Katalint. Azzal mószerolják levelükben, hogy az államfő Őszentsége tavalyi látogatásához időzítette azt az elnöki kegyelmét is, amely által – Kálmán Olga fogalmazásában – „Jézus szolgájára való hivatkozással” működött együtt az államfő „a bűnnel és a bűnösökkel”.

A DK utólag megtudakolhatta volna a pápánál, mit szólt Gyurcsányné árnyék-miniszterelnökük nem oly régi európai parlamenti kirohanásához a lengyel egyházzal szemben, miszerint „Van bennem egy félelem, hogy a lengyel vallási fundamentalizmus meg fog jelenni Magyarországon is, és ismét majd papok fogják meghatározni az életünk minden egyes apró részletét (…) beleszólni abba, kit és hogyan szerethetünk, hogyan taníthatjuk a gyerekeinket.

Mindegy, ez a lehetőség elszállt, mint fejünk fölött a nikkel szamovár.

Világosítsuk már fel a DK-t a rendszerváltozás után eltelt 35. évben:

a köztársasági elnök, még ha nem Göncz Árpád is, jelképesen a szuverén államot testesíti meg, így némi kontrollt azért gyakorolhat a hatalmi ágak felett.

Rajta keresztül, semmiféle indoklást nem igénylően, az állam adott esetben bizony lemondhat büntető igényéről. Ettől még a bírói hatalom által megállapított-felrótt cselekmény nem lett megcáfolt, a kegyelmet nyert személy nem vált erkölcsileg felmentetté. Csak éppen – remélhetően a körültekintést nem mellőzve – az államfő, jelen esetben Novák,

utat engedett mondjuk a méltányosság érvényesülésének a formai igazsággal szemben. 

Most komolyan, mihez kell nagyobb megértés? Az elnöki kegyelem fenti mibenlétéhez vagy ama kettős mércéhez, amit mondjuk a 444 működtet pedofília-ügyben? Tavaly a liberális ikon, a Magyar Helsinki Bizottság egykori elnöke, Kőszeg Ferenc egykori SZDSZ-es képviselő mellé állt, mikor az kitárulkozott a Partizán című podcastben, csöndes gyönyörrel fogalmazva meg például a következőket:

Az erotikával átszőtt érzelmi kapcsolatokat felnőtt és gyerek között nagyon széles körűek, a büntetőjogi szigor csak árt a dolognak”.  

2021-ben, „gyermekjogi” szakértője révén ugyancsak a 444 így bírálta a pedofil elkövetők állami nyilvántartásának a bevezetését: „A gyerekek elleni szexuális visszaélések elkövetői között csak nagyon kis számban vannak pedofilok. Az elkövetők jellemzően családtagok, rokonok, tanárok, edzők stb., vagyis olyan felnőttek, akikkel a gyereknek bizalmi kapcsolata van, akik visszaélnek hatalmi helyzetükkel szexuális vágyaik kielégítésében, de nem pedofilok.” 

Lehet ilyen szövegeket gyártani csattanó maszlag mérsékelt fogyasztása nélkül?

És létezik, hogy oldottan pedofilizáló portálok és velük simiző viszonyban álló ellenzéki pártok szálltak most rá a gyermekvédelmi törvényt hajdan aláíró Novák Katalin államfőre?

(Nyitókép: GAUTHIER BEDRIGNANS/Hans Lucas via AFP)

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Petri Lukács Ádám

Vendégszerző

Idézőjel

Az, hogy kegyelmet gyakoroltak Göncz Árpádtól a mai elnökig sokan (bár nem sokszor), nem jelenti azt, hogy akár egyetlen esetben is azonosultak azzal, akinek kegyelmet adtak.

 

Összesen 257 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 10. 09:31
Lipsi kommentelők legalább a cikket is elolvassátok, vagy csak a ChatGPT útmutatása alapján van saját véleményetek?
Lajoss
2024. február 09. 22:32
Pista,hiába…ez a mocsok védhetetlen! 🤮🤮🤮
catalina11
2024. február 09. 13:20
Sulammit 2024. február 08. 21:35 Jól fölépített írás volt. Bár kihagytad a pedofil mentegető Jámbor Andrást. És a nyíltan pedofil B. Zsoltot Ezek mind a baloldalhoz köthető esetek. " no meg ez is... ...Cohn-Bendit a Karl Marx könyvkereskedésben dolgozott és vezetett egy óvodát is (2 és 5 éves kor közöttieknek). ...egy idézet volt az ő 1975-ös könyvéből, a Le Grand Bazar-ból: “Több alkalommal bizonyos gyerekek kinyitották a sliccemet és elkezdtek simogatni. Én a körülményektől függően különböző módon reagáltam, de vágyuk problémát jelentett számomra. Megkérdeztem őket: Miért nem egymással játszotok? Miért engem választottatok és nem a többi gyereket? Viszont ha tovább erősködtek, mégis ölelgettem őket.”
catalina11
2024. február 09. 13:13
éehet hörögni libernyákok! "Révész Sándor újságíró még 2014-ben publikálta A pedofil is ember című írását a Népszabadságban, amelyben szépen leírja, hogy vágyaival küzdő „pedofil embertársainknak a legrosszabb és legnehezebb”, majd 2019-ben ezt még megfejelte a HVG-ben azzal, hogy a „a pedofília nem büntetendő cselekmény” és az érzékenyítés ismert bűvésztrükkjéhez nyúlt: „a pedofilok soha nem élhetik vágyaikat ki anélkül, hogy valami nagyon rosszat tennének éppen vágyuk tárgyával, akibe szerelmesnek érzik magukat. Gondoljunk bele: milyen élethelyzet ez?” ....„számos pszichiáter, kriminológus, szociológus és agykutató szerint érdemes lenne a társadalomnak, a közvéleménynek, nekünk is egy kísérletet tenni arra, hogy túllépjünk a megbélyegző szörnyülködésen, és odafigyeljünk arra, amit a Péterhez hasonló emberek mondanak […] Jó volna kicsit érzékenyíteni a társadalmat."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!