Karácsony Gergely: Ami hápog, az kacsa, Budapestet biztosan megnyerjük

2024. február 18. 13:21

A főpolgármester Vitézy Dávidba és Ungár Péterbe is beleszállt.

2024. február 18. 13:21

Hosszú interjút adott a Jelennek Karácsony Gergely főpolgármester, aki aktuális kérdésekről, a kampányról és az önkormányzati választásról is beszélt.

A főpolgármestert kérdezték egyebek mellett Vitézy Dávid esetleges indulásáról, amelynek kapcsán azt mondta, hogy „a Fidesznek nem ajánlata, hanem hadüzenete van a budapestiek számára. Annyira lejáratták itt magukat, hogy könnyen lehet, hogy inkább egy függetlennek látszó jelöltet tolnak maguk elé. De ezzel a budapestieket nem lehet átverni."

Karácsony nem mulasztotta el, hogy belerúgjon Vitézybe. Mint fogalmazott: 

Ha valami hápog, az kacsa. Ha valaki az egész felnőtt életében a Fideszt szolgálta, az fideszes. Ezen szerintem kár vitatkozni.

Az elrendelt majd a tiltakozások hatására visszavont járatritkításokkal kapcsolatban elismerte, hogy hibázott a BKK, „talán a városvezetés is”, de attól, mert valamit visszavonnak, még nem biztos, hogy az eleve rossz intézkedés volt. Walter Katalin BKK-vezért Karácsony azzal mentegette, hogy egy rossz mondat áll szemben három év nagyon jó munkájával.

A főpolgármester – aki az agglomerációs bérletre vonatkozó megállapodást óriási politikai sikernek nevezte – Vitézy után az LMP-s Ungár Péterbe is beleszállt.

Van ebben az országban bárki, aki elhiszi azt, amit Ungár Péter mond? Én biztosan nem tartozom közéjük 

– fogalmazott a főpolgármester.

A kegyelmi-üggyel kapcsolatban szerinte „most a választók milliói érezhetik át a hatalom teljes erkölcsi leépülését”.

Karácsony teljesen biztos saját sikerében és az ellenzék budapesti győzelmében. 

Szerinte azért fognak nyerni, mert van ajánlatuk a budapestieknek, aminek a közepén ők állnak. „Életpárti politikát csinálunk, ahol nem a politikáról fog szólni az életünk, hanem a politika az életünkről ”– mondta Karácsony, aki száz százalékig biztos abban is, hogy a Fidesznek kevesebb képviselője lesz a Fővárosi Közgyűlésben, mint eddig. 

Nyitókép: Karácsony Gergely beszédet mond budapesti kampányindító rendezvényén az Eötvös10 Művelődési Házban 2024. február 10-én.
(Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Összesen 286 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2024. február 28. 12:33
Ami hápog az kacsa, aki pedig büdöslábú lúdtalpas ,az Karácsony.
moricka13-3
2024. február 20. 03:55
Valóban az is csupán kacsabeszéd, amit Karácsony Gergely össze-vissza "hápog ". Lassabban hát az agarakkal, mert ha így megy tovább a jól bevált lenini útján a Gyurcsány pórázán, az idén nagyobb lesz a pofára esésük az eddigieknél is!
Vasgyari Tibi
2024. február 19. 18:17
Inkább Tarlósnak hiszek, Karacsony pancserként tombol es rombol.
Hangillat
2024. február 18. 21:17
"Jövőt adunk Budapestnek" Lokálpatrióta kell, városépítő, nem politikai megszállott. Öt év sok , majd sokk a hiszékenyeknek is a mozgósító, üresnek bizonyult jelszavak után. Már nincs kerékpáros pózolás, kerékpárbeszédképtelenség, bicikli zöldküllő helyett zöldellő gyomfiak közpénz kakukk- harkálykodása. Liget- project stb? Hallgatás vagy vanguard élemberkedés. PC megfelelés, personal computer- látszattevékenység. Húzza a sárga csíkot, nem húzza el a csíkot. Múltat adtak, jelent adnak. Jövőt is adnak? 3,14óca.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!