Eladósorba került Esterházy Péter egykori háza

2024. március 31. 23:05

Esterházy Péter 2016-os halála óta felesége egyedül élt a rómaifürdői házban, amit most 350 millió forintért árusítanak.

2024. március 31. 23:05
null

Nyitókép: Mandiner-archív

A napokban kiderült, hogy eladóvá vált a 2016-ban elhunyt Esterházy Péter III. kerületi, rómaifürdői háza. Az erről szóló hirdetést a Kossuth- és József Attila-díjas író fia, Esterházy Marcell tette közzé a Facebook-oldalán

Számos felvetés érkezett azzal kapcsolatban, hogy az eladás helyett más sorsot szánjon a család a háznak, azonban a Telex beszámolója szerint Esterházy Marcell képzőművész, az író idősebbik fia erre azt mondta: „Az elmúlt években a családunkkal lefutottuk már ezeket a köröket. 

Ha sikerrel jártunk volna, a ház sorsa is megoldódott volna. De mindenhonnan lepattantunk.”

A hír hallatán sokan a fejükhöz kaptak, elsőként Dragomán György, majd az ő felvetéséhez csatlakozva Vitézy Dávid is bejelentette: kezdeményezik, hogy 

a magyar állam és a Fővárosi Önkormányzat közösen helyezze védettség alá és vásárolja meg a házat. 

Esterházy Péter 2016-os halála óta felesége egyedül élt a rómaifürdői házban, amit most 350 millió forintért árusítanak az Ingatlan.com-on. „A ház egy fantasztikus hangulatú, – zöldellő növényekkel teli, 1188 m2-es saroktelken található a Római Strandfürdő szomszédságában. Az épületet 1980-ban bővítették – a tetőtér beépítésével – jelenlegi méretére, melynek köszönhetően sok-sok évig volt egy boldog nagycsalád otthona” – olvasható az ingatlan leírása. 

***

 

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­g­ö­s­­­ ­l­á­­n­­­y­­­o­k­­ ­­­v­­­á­­r­­n­­a­­k­­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
catalina11
2024. április 01. 13:32
És a derékhad, a kínálat nagyobbik fele: ESTERHÁZY, Nádas, SPIRÓ, Krasznahorkai, DRAGOMÁN, Grecsó, Závada és a többi. Bár ismerem őket, hosszan lapozgatom könyveiket. Mindenütt bekezdések nélküli szózuhatag vagy éppen tagolt rendetlenség. Egy valaha lezajlott posztmodern forradalom formai és tartalmi utóvédharcai. A sorok mögött nagyra hízott egók, belterjes és szűkre zárt terek, íróasztali élmények, önmutogató parádék. Egyik-másik regény az olvashatatlanság határán. Értékhiányos, üres szómaszturbáció, magvas gondolatoknak álcázott sznobéria"
Kétes
2024. április 01. 10:54
A család megosztott volt a kárpótlás ügyében, amikor Esterházy Péter azt mondta, hogy "Földet vissza nem veszünk!" Kedves Dragomán és Vitézy urak! tartsátok tiszteletben Esterházy Péter végakaratát! A nép azt mondja, hogy házat, nem csak hazát veszünk vissza!
nempolitizalok-0
2024. április 01. 10:22
"A hír hallatán sokan a fejükhöz kaptak, elsőként Dragomán György, majd az ő felvetéséhez csatlakozva Vitézy Dávid is bejelentette: kezdeményezik, hogy a magyar állam és a Fővárosi Önkormányzat közösen helyezze védettség alá és vásárolja meg a házat. " Vásárolják meg ők, de saját pénzükön libsi testvérük házát. Esterházy magyargyűlölete még a libsik között is kiemelkedő volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!