Ennyi elég lesz? – kérdezte a részeg sofőr, amikor átnyújtott egy köteg húszezrest a rendőröknek

2024. március 01. 18:26

A rendőrök a felajánlott pénzt visszautasították, majd a férfit megbilincselték és előállították a rendőrkapitányságra.

2024. március 01. 18:26

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt nyomoz egy férfi ellen, akinek sikeresen indítványozta a bűnügyi felügyeletének elrendelését. Az elkövető rendőröket akart megvesztegetni – áll a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

A középkorú férfi 2024. február 23-án, éjszaka, ittas állapotban közlekedett személygépkocsijával egy borsodi városban. A rendőrök intézkedtek vele szemben, majd felszólították, hogy a motort állítsa le, és szálljon ki az alkoholszondás ellenőrzésre. A megalapozott gyanú szerint a férfi többszöri felszólítást követően szállt csak ki, majd 

a zsebéből elővett egy köteg készpénzt és egy 20 ezer forint címletű bankjegyet szó nélkül a rendőrök irányába nyújtott.

A járőrök figyelmeztették a férfit, hogy cselekményével a vesztegetés bűncselekményét követi el, és felszólították, hogy tegye el a pénzt. Az elkövető ezután a ruházatából 200 ezer forintot vett elő, és azt a legmagasabb rendfokozatú rendőr irányába nyújtotta azért, hogy a hivatalos személyek ne intézkedjenek, ne alkalmazzanak alkoholszondás ellenőrzést, valamint ne indítsanak eljárást. A férfi a pénz átnyújtásával egyidejűleg a rendőrtől megkérdezte, hogy „ennyi elég lesz?”. A rendőrök a felajánlott pénzt visszautasították, majd a férfit megbilincselték és előállították a rendőrkapitányságra.

Az elkövető – főleg vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – többször volt már büntetve, 

jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll. Ezen túlmenően az elmúlt 3 évben összesen 12 szándékos szabálysértést követett el, köztük 9 esetben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt állapították meg a felelősségét.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki férfit – aki tagadta a bűncselekmény elkövetését –, és indítványozta a tartózkodási helyére kiterjedő bűnügyi felügyelet elrendelését azzal, hogy naponta személyesen jelentkezzen a rendőrségen.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított bűnügyi felügyeletét 4 hónapra elrendelte az ügyészi indítványnak megfelelően. A végzés a terhelt és védőjének fellebbezésére tekintettel nem végleges.

Nyitóképünk illusztráció: Boris Roessler / DPA / AFP

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­n­­y­o­­k­ ­­­v­­­á­r­­­n­­a­­­k­­­ ­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­𝗡
clark
2024. március 01. 19:13
"vanced 2024. március 01. 19:54" Vanced, fiam, súlyos eset vagy. És az még drámaibb, hogy ezt te is tudod. Nem kellett volna abbahagyni a gyógyszeres kezelést. Hétfőn az legyen az első dolgod, hogy szépen visszamész a pszichiáteredhez és átbeszélitek a dolgot. Mindenkinek jobb lesz így, főleg neked.
vanced
2024. március 01. 18:54
Lehet, hogy ez az eset Debrecenben hírértékű, országosan mindennapos. Azonban akadnak még fontos és megválaszolatlan kérdések: Miért adott Novák kegyelmet K. Endrének? Lévai Anikó utasítgatja-e a minisztereket, államtitkárokat, kormánytagokat? Ha igen, azt milyen legitimációval, felhatalmazással teszi ezt? Befolyásolta-e Lévai Novák Katalint a K. Endre kegyelmi ügyében? A bukott köztársasági elnök Novák kiknek és miért adott kegyelmet K. Endre pedofilt fedező elítélten kívül? Adott-e K. Endrén kívül más pedofíliában érintett elítéltnek is kegyelmet Novák Katalin? Azért kapott-e Orbán Viktor javaslatára, és felterjesztésére V.János Bronz érdemérmet, hogy az elkerülhetetlen büntetését és az ítéletét enyhíthessék erre a kitüntetésre hivatkozva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!