Szerintem a következőt kellett volna átgondolni, Rákay Philip a film kapcsán

2024. március 15. 09:28

Hatmilliárdból azért lehetett volna Petőfi egyik régi felmenője egy Csádból érkezett néger kereskedő.

2024. március 15. 09:28
Dezse Balázs
Dezse Balázs
Facebook

Nyitókép: Facebook

„Szerintem a következőt kellett volna átgondolni, Rákay Philip a film kapcsán, hogy az megfeleljen a baloldali sajtónak is: Először is napjainkban kellett volna játszódnia a filmnek, amelyben a történet szerint az alapkonfliktus az, hogy egy 17 éves éves gimnazista lány – akit Petőfy Sárának hívnak – dizájner matricákat ragasztgat különböző kormányzati épületekre, amivel a pedagógusok és az oktatás siralmas helyzetére szeretné felhívni a figyelmet. 

A rendőrök elöl menekülve Sára a belvárosi Auróra nevű helyre menekül, ahol éppen a »Talpra mozgalom« workshopja zajlik, akik azonnal befogadják a feldúlt lányt, akiről egy beszélgetés során kiderül, hogy jól megérteti magát a vállaltan transznemű fiatalokkal, akikben egy a közös: szabadok akarnak lenni, le akarják tépni a hatalom láncait, mert »a hatalom rossz«. Ez egyébként a jelszavuk is, ami azonnal szimpatikus lesz az azúrkék hajú lánynak. Új barátairól kezdetben otthon hallgat,  nem meri elmondani a szüleinek, akikre így is nagy teher nehezedik, hiszen a magas infláció miatt mostanság csak kedden, csütörtökön, és szombaton tudnak wellneszezni járni, ezért elég feszült az otthoni légkör. Az ez elől menekülő Sára és a »Talpra mozgalom« keménymagja, egy transznemű hip-hop zenészekből álló csapat a »March Boys« a Madách-téren nem sokkal később elreppeli az akkor rögtönzött »Takarodj magyar« című dalt, amit élőznek a TikTokon is, és nem tudja nem megdobogtatni azokat a forradalmár szíveket, akik nemrég jöttek haza »külföldről«, ahol »sokkal jobb«. 

A több tíz fős tömeg ezt az üzenetet skandálva indul a Karmelita felé, ahol kezdetben békés, bár gyanakvó rohamrendőrök állják el „mindenhol sokkal jobb” szlogent skandáló fiatalok útját, akik elkezdik eltakarítani az éppen zajló útjavítás köré épített lezárást, mert szerintük a járókelőknek joguk van ahhoz, hogy lássák, mire megy el a pénzük....Szerintem innen már átvehetné a filmet készítő csapat. Ami most van azt meg töröljétek ki, mert elfogadhatatlan, hogy a márciusi ifjak között egy fekete sincs. Hatmilliárdból azért lehetett volna Petőfi egyik régi felmenője egy Csádból érkezett néger kereskedő, aki még anno a törökökkel jött, nyilván meghurcolva, elfáradva.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2024. március 16. 16:37
Koncz dalai a sarki talponállóban adták a talpalávalót a haladó lmbtqsoknak. Keljfeljancsik.
Patika
2024. március 16. 13:32
Szerintem meg ha a hatmilliárdot csak símán kirakták volna egfy asztal közepére. Az arról készül felvételt sokkal többen nézték volna meg. Még úgy is ha ninmcs p-f-z szalaggal átkötve...
Ez D-dúr és e-moll
2024. március 16. 05:08 Szerkesztve
"khomeini ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. március 16. 00:00 & Lakat1983 ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. március 16. 01:22" Nem kell elutaznom a Holdra, hogy tudjam, nem lenne jó ötlet oda költöznöm, mivel épp elég másodlagos információról rendelkezem róla. Hasonlóképpen, miután tegnap egy órán keresztül hallgathattam Filipkét a HírTV-n, hogy milyen akciós elemekkel próbálták megélhetővé tenni a mai emberek számára március 15-ét, nem kell, hogy szétrágjon a kétség a Most vagy soha! intelligenciájára vonatkozóan. Ha nektek március 15-e arról szól, hogy a Petőfit orvul agyonlőni szándékozó osztrák titkosügynököt a várandós Szendrey Júlia hogyan akadályozta meg úgy, hogy egy köcsöggel fejbe verte, az a Szendrey Júlia, aki vélhetően azokban a napokban foganta meg gyermekét, tehát, hacsak nem 22 hónapra szült, mint az elefántok, állapotának még nem lehetett semmi jele, akkor ne ti akarjatok velem vitát nyitni az intelligenciáról!
2024. március 16. 02:45 Szerkesztve
Na, ezen jót röhögtem. Éppen annyira abszurd, mint a woke-os világ, amiben élünk, s a valóságtól elszakadt Soros-ellenzék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!