Csoda Magyarországon: először szült gyermeket szívtranszplantált beteg

2024. április 02. 12:11

A fantasztikus hír világszámban is ritkaságnak számít.

2024. április 02. 12:11
null

Nyitókép: Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Facebook-oldala

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Facebook-oldalán olvasható, hogy Magyarországon először szült egészséges gyermeket szívtranszplantáción átesett beteg. A műtétet 15 éve hajtották végre az anyukán. 

A bejegyzésből kiderül, hogy a szülés kissé váratlanul a Kisvárdai kórház szülészeti osztályán zajlott le, ahol a magas színvonalú csapatmunka segítette világra hozni a gyermeket. A szülést követően a kismama átesett a további szükséges vizsgálatokon. 

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­ö­g­ö­­s­­ ­­l­­á­­n­­y­­­o­k­ ­­v­­á­­­r­­n­a­­­k­­­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
survivor
2024. április 02. 19:18
törölt Van igazság a kockázatokban.De ha a nő akarta ?
törölt felhasználó
2024. április 02. 14:02 Szerkesztve
Ez egy különleges KÍSÉRLET volt. Egy aljas, mocskos emberkísérlet. Arra voltak kíváncsiak, hogy egy szívtranszplantált nő - teherbe tud-e esni az élethosszig szedett immunszupresszív és egyéb gyógyszerek mellett - ki tud-e hordani egy gyereket - meg tud-e szülni egy gyereket - milyen károsodásai lesznek a gyereknek a terhesség alatt szedett gyógyszerektől - mindeközben milyen komplikációk léphetnek fel az anyánál és a magzatnál - valamint mennyi idővel éli túl az anya ezt az egészet A felelőtlen nő meg hülye volt ahhoz, hogy belegondoljon abba, hogy mi lesz a kölykével, ha belehal a szülésbe, vagy hogy ki neveli fel a gyereket, ha az extrém megterheléstől kilökődik a TIZENÖT évvel ezelőtt beültetett szíve... A dokiknak csak az számított, hogy elvégezhetik a KSÉRLETET és megírhatják róla a publikációikat, mert BÁRMI lesz is a végeredmény, mindenképpen előbbre viszi a karrierjüket. .
Locomotive
2024. április 02. 13:20
"Romokban az egészségügy!!!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!