Fertőző ukrán baromfihús érkezett Európába, már bent lehetnek a hűtőkben

2024. április 11. 15:40

A megbetegedések közül egy halált okozott.

2024. április 11. 15:40
null

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Akár halált is okozhat az a szalmonella-változat, amely a szakemberek szerint ukrán baromfihússal érkezett Európába. Az EFSA, azaz az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság tájékoztatása szerint az Európai Unió és az Egyesült Királyság területén is találkoztak a baktériummal szennyezett hússal.

A megbetegedések közül egy halált okozott”

 – írja az agrarheute alapján az Agroinform.

Az uniós hatóság tájékoztatása tényként közli, hogy a fertőzések forrása szennyezett ukrán baromfihús volt. 

A jelentések szerint 23-an kerültek kórházba, hatan szenvedtek vérmérgezést, az Egyesült Királyságban pedig egy ember még meg is halt, miután szalmonella-pozitív ukrán baromfihúst evett. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerint 2021 szeptembere óta összesen mintegy 500 fertőzést regisztráltak. Mint írják, az emberek Ukrajnából származó fagyasztott csirkemelltől fertőződtek meg.

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­­ö­g­­ö­­­s­ ­­­l­­­á­­n­­­y­­o­k­­­ ­­v­­­á­r­n­­­a­­­k­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
survivor
2024. április 11. 22:25
Tehát a biztonság kedvéért: hő+hő+hő...
survivor
2024. április 11. 22:24 Szerkesztve
Bocs !!! A Gram - bacik endotoxinokat termelnek.kevesbe mérgezőek.
survivor
2024. április 11. 22:09 Szerkesztve
nzoltan Járványok idején miért FORRALJÁK AZ IVÓVIZET ? Miert forraljuk az ételeket ? A coli,salmonella,shigella NEM hőálló... Ezert KÉRDEZTEM az itteni dokikat exotoxin-e, hőálló-e ?🦠🦠🦠
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!