Nem tagadta Szigetvári Viktor, hogy szerepeltek Magyar Péterék adatvédelmi tájékoztatójában

2024. április 18. 18:51

Magyar Péter sem magyarázta meg, hogy mit keresett a Bajnaihoz köthető cég az adatvédelmi tájékoztatójukban.

2024. április 18. 18:51
Magyar Péter. Fotó: Magyar Nemzet/Fazekas Máté

Nyitókép: Magyar Nemzet/Fazekas Máté

Mint arra a Mandiner olvasói emlékezhetnek, alig több, mint két hónappal azután, hogy Varga Judit volt férje felbukkant a közéletben, egy Bajnai nevével fémjelzett cég már fel is tűnt Magyar Péter mozgalma körül – szúrta ki a Magyar Nemzet Magyarék oldalának adatvédelmi tájékoztatójában, ahol a volt baloldali miniszterelnök (Bajnai Gordon – a szerk.) köre azzal próbálta elrejteni a szerepét, hogy átnevezték osztrák leányvállalatukat. Érdekesség, hogy azóta módosították az adatvédelmi tájékoztatót, és már kivették a Bajnaihoz köthető céget.

Ezt is ajánljuk a témában

Így bukkant fel a Datadat-kör Magyarék mozgalma körül

2024. február 29-én regisztrálták a talpramagyarok.hu oldalt, amely a közösség és az egyesület bemutatását szolgálja. A weboldal adatkezelési tájékoztatójában két hozzájuk köthető entitás is említésre került. Ezek egyike az Estratos Digital GmbH egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség volt, amely főleg a progresszív politikai mozgalmak segítésére koncentrál (lenti kép).

Forrás: Magyar Nemzet

És itt lesz érdekes a dolog. Az említett cég ügyvezetője ugyanis Bajnai Gordon kormányának volt titokminisztere, a Datadat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám (következő kép).

Forrás: Magyar Nemzet

De a cégadatokból kiderült az is, hogy „a Magyar Péter közösségének honlapján megjelenő vállalat lényegében nem más, mint a Datadat-cégcsoport korábbi osztrák leányvállalata, a Datadat GmbH, 

amelyet nemes egyszerűséggel átneveztek Ficsor Ádámék” 

– szúrta ki a Magyar Nemzet. Mint a lap továbbá rámutatott: a cég tulajdonosi köre nem változott, az ügyvezető továbbra is az egykori baloldali titkosszolgálati miniszter, és az Estratos Digital székhelye is megegyezik a jogelőd Datadat GmbH címével (fenti kép). Erről itt olvashat részletesebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Vizsgálat indul, külföldi finanszírozást gyanítanak Magyar Péter mögött

Nem sokkal a hír kirobbanását követően kiderült az is:

vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal, ugyanis külföldi finanszírozást gyanítanak Magyar Péter mögött.

A hivatal közleménye szerint felmerül a gyanú, hogy „ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló”, amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta és „megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat”, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg pedig ismét a magyar választásokat „vette célba”.

Az érdekkör céghálójának tagjaival szemben több büntetőeljárás is folyamatban van.

A vizsgálatot az ügy feltárásáért indítja a Szuverenitásvédelmi Hivatal – tették hozzá a közleményben. Erről részletesebben itt írtunk.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem adott érdemi magyarázatot Szigetvári Viktor

A vizsgálat híre után nem sokkal a Telex egyik cikkéből kiderült, a hírekre reagálva a Datadat ügyvezetője, cáfolni igyekezett a Magyar Nemzet cikkét, noha 

Szigetvári Viktor arra nem adott érdemi magyarázatot, hogy mit kerestek Magyar Péterék adatvédelmi tájékoztatójában. 

Szigetvári a Telex cikke szerint mindössze annyit közölt: „Szemben a Magyar Nemzet ma megjelent hazug állításával, sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll üzleti kapcsolatban sem Magyar Péterrel, sem pedig más, hozzá kapcsolható párttal vagy egyesülettel. Minden más ezzel ellentétes állítás hazugság. Társaságainkat a propagandasajtó nem kereste ezen téves információ közlése előtt.” Vagyis bár Szigetvári cáfolni akarta a Magyar Nemzet találtatát, de végső soron azt nem tagadta, hogy szerepeltek Magyar Péterék adatvédelmi tájékoztatójában és arra sem adott érdemi magyarázatot, hogy ez hogyan történhetett meg.

És ha már Magyar Péterről van szó, természetesen az érintett is megszólalt az ügyben, noha 

Magyar Péter sem magyarázta meg, hogy mit keresett a Bajnaihoz köthető cég az adatvédelmi tájékoztatójukban.

Varga Judit volt férje közösségi oldalán Lánczi Tamásnak, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjének címezve azt írta, örül, hogy Lánczi megdolgozik a pénzéért, a baloldal messiása továbbá fideszezett egyet, valamint hozzátette, hogy várja Lánczi Tamás hívását. Magyar Péter bejegyzését ide kattintva, valamint az alábbi képernyőképen tekintheti meg teljes hosszában:

Magyar reakciója a Szuv. védelmi vizsgálatra, fotó: Facebook
Képernyőkép: Facebook

 

 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­ö­g­­­ö­­s­­ ­­l­á­­n­y­­­o­­­k­­­ ­v­­­á­r­­n­­a­­k­­­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
patak_23
2024. április 18. 22:59
Még petike szól be másnak: ˇˇhavi öt millió forintért kitartottˇˇ- aki éveken át felvette a pozícióiért a pénzt semmi munkával. Fújjj!!
Lajoss
2024. április 18. 21:13
Ha dolgoztat egy céggel,akkor az mitől támogatás? Tényleg ekkora állatok vagytok?
zakar zoltán béla
2024. április 18. 21:09
müszike a kisegér
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!