Újabb Momentum-kudarc: azt ígérték, megállás nélkül bontják majd a kordont a Karmelitánál

2024. április 30. 18:15

Felhagytak a szokással, de az ajánlószelvények összegyűjtése sem megy egykönnyen.

2024. április 30. 18:15

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

Bár egyéb közéleti turbulenciák viszik el a fókuszt manapság, alighanem sokan emlékeznek a Momentum híres mondatára és kampányára, ami A kordonbontás rendszerbontás! címmel indult, a hangzatos szöveggel:

„Amíg a hazugság kordonai állnak, addig a Momentum Mozgalom le fogja azokat bontani. Újra és újra.”

Nos, a fenti kiírás egy videóval még 2023 júliusában került a Mozgalom Facebook oldalára, most pedig 2024-et írunk, és február óta nem történt ilyen megmozdulás. Pedig azok a kordonok nem bontódnak le maguktól!

Karmelita, 7:1 a Momentumnak?

2023 márciusában történt meg, hogy a Momentumosok egy csoportja, köztük Fekete-Győr András egykori pártelnökkel lebontotta a kordonokat a Karmelita kolostornál. Az akció célja az volt, hogy egy olyan plakátot ragasszanak fel a Karmelita épületére, amelyen hét pontban foglalták össze Magyarország megújítására vonatkozó elképzeléseiket. Az eseménynél jelen volt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt követően április elején ismét akciózott a Momentum, ezúttal is a Karmelitánál, hogy májusban megint visszatérjenek az épület elé, egy újbóli kordonbontásra. Ezt az esetet már Tóth Endre, a párt egy másik képviselője magyarázta így: „Reggel fölkeltem, bekapcsoltam a netet, nézem, hogy Gulyás Balázs élőzik, ugye valami történik. 

Éppen szabadságon vagyok, jó idő is van, szivarom is van, há' miért ne jönnék fel szivarozni ide? S akkor ez egy szép környék, és följöttem szivarozni”.

Ezt is ajánljuk a témában

Kordonnal védett Momentum

A dolog pikantériája, hogy szintén májusban a Momentum egy saját rendezvényén kordonnal zárta el az újságírókat attól az eseménytől, amelyen a hazánkat és Orbán Viktort rendszeresen támadó Guy Verhofstadt EP-képviselő is felszólalt. A Karmelitához egyébként júliusban is ellátogattak a párttagok, akkor a kormány pont máshol tartott háromnapos ülést.

Ezt is ajánljuk a témában

Aztán 2023 októberében a Momentum ismét akciózott, ezúttal úgy fogalmazva, hogy „vérvörös festékkel öntöttük le a hazugság kordonjait a Karmelita előtt október 23-án”. A vérvörös festék használatát azzal indokolták, úgy vélik, Orbán Viktor újra elárulta és szembeköpte 1956 hőseinek emlékét.

Utoljára pedig idén februárban esett meg, hogy a Momentum politikusai és aktivistái elbontották a Karmelita előtti kordonokat, hogy utána átvigyék a Sándor-palota, a köztársasági elnök hivatala elé, majd „Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot lógassanak rá a kegyelmi botrány okán.

Ezt is ajánljuk a témában

Azóta a Momentum lelkesedése is alábbhagyott, és az „Amíg a hazugság kordonai állnak, addig a Momentum Mozgalom le fogja azokat bontani. Újra és újra” című közleményből is már csak emlék maradt. A kérdés költői: ha ezt az ígéretet sem sikerült egy teljes éven át rendületlenül betartani, vajon mit kezdene a párt egy 4 éven át tartó kormányzással? Mindenesetre

egyelőre az EP-választáshoz szükséges ajánlószelvények összegyűjtése is kihívást jelent, nemhogy a rendszer- és kordonbontás...

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:50
🍓 ️ ­­­I­g­­­a­­­z­­­i n­i­m­­­f­­o­­m­á­­n­i­­­á­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
atis123
2024. május 01. 05:43
Nem érnek rá aláíró ívekkel szaladgálnak belpesten poloskapeti maszkban
tetx
2024. április 30. 22:32
Jó, hát volt már náluk baszatáska is, amikor a három buzi önfeledten vigyorgott a képről. Azt reklámozni pont ugyanannyi értelme volt mint a kerítésen áthajtani a festéket.
Titi
2024. április 30. 21:53
Tulajdonképen a kordonbontás is fizikai munka, és ezek a kis elkényeztetett, kommunista, liberális ivadékok nem erre vannak berendezkedve. A kis drágáknak már a génjeikben kódolva van a felsőbbrendűség, amit az elődöktől örököltek. Arra születtek, hogy az elődök "munkásságát" folytassák lopjanak, csaljanak, hazudjanak, gyarapítsák az elődök által összeharácsolt vagyont. Felfelé nyalni, lefelé taposni, mert így lehet csak munka nélkül, könnyen boldogulni. Aki nincs velük egy szinten, azt lenézni, a vidékieket a sárba taposni, mert tulajdonképpen ők az őskorban élő, tudatlan állatok, akik nem képesek felnőni az általuk hirdetett "nemes" országjavító eszmékhez. Erre vannak predesztinálva, nyilván könnyebb okoskodni, észt osztani, országot elárulni, mint keményen dolgozni. Beálltak soros csicskának, szívesen is csinálják, és jól is jön pluszban egy kis pénzmag. Remélem nem sikerül összegyűjteni az aláírásokat! Remélem, megszégyenülten kullognak el, oszlatják fel magukat! Mocsok banda!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!