Hülye Péter megint megmondja a frankót

2024. május 21. 17:38

Egészen különlegesen nagy fasznak kell lenni ahhoz, hogy valaki háromból hármat ne találjon el.

2024. május 21. 17:38
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog Blog

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

„»Itt vagyunk Szegeden, az utolsó szabad magyar városban, Babits Mihály, József Attila és többek között Szent-Györgyi Albert szülővárosában (...)«. Ezzel a felütéssel kezdte az irodalom- és tudománytörténésznek is felülmúlhatatlan és utolérhetetlen hülye Péter mai, szegedi kampányeseményét, melynek címe: »Evezz Péterrel! Talpra magyarok!«

Jó, mindjárt talpra ugrunk, csak előtte egy apróság: Babits Mihály: Született Szekszárdon, 1883-ban. József Attila: Született Budapesten, 1905-ben. Szent-Györgyi Albert: Született Budapesten, 1893-ban.

Egészen különlegesen nagy fasznak kell lenni ahhoz, hogy valaki háromból hármat ne találjon el. Na, ha ezzel végeztünk, akkor kászálódjunk talpra, és hallgassuk meg a hülye Pétert, azzal a bizonyossággal, hogy bármit mond, ugyanennyi az igazságtartalma.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FULMINATRIX
2024. május 23. 15:21
Kedves Bayer úr! Nem gondolom hogy félművelt lenne, egy igencsak értelmes embernek ismerem korábbi munkássága alapján. De most egy nagyon nagy pofonba szaladt bele! Nem kell hozzá minden tudományos területen PHD hogy egy-két információt tudjunk az említett három ember életéből. Babits Mihály 1906 és 1908 között Szegeden lakott (bár nem igazán szeretett ott élni). József Attila is járt Szegeden, Juhász Gyula segített neki kiadni első verseskötetét. Szent-Györgyi Albert Szegeden érte el élete nagy eredményét (a jó öreg szegedi paprikában találta meg a hexuronsavat), majd a későbbiekben többek között a Szegedi Tudományegyetemen is dolgozott. Ejnye Bayer! Ezeknek könnyen utána lehet nézni, ha máshol nem, az interneten. Valószínűleg Magyar Péter is ezt tette, ha nem tudta ezeket egyébként is. A ,,szülötte'' kifejezés pedig mindannyian tudjuk, hogy nem csak arra utalhat hogy hol hozta világra az anya az adott embert, hanem szellemi, kultúrális értelemben is értelmezhető.
zabszem
2024. május 23. 07:19
Úristen.... Hol van a fickó Vargához képest.... És ez oktat ki másokat. Hogy: Szégyellje magát mindenki!!! Na, szégyelljétek magatokat!!
muther
2024. május 23. 05:31
Nagy keresztet rakott a poloska a gyerekei vállára. Életük végéig cipelni fogják.
nyugalom
2024. május 23. 00:20
Szegény gyerekei!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!