Babamasszázs

2016. július 7. 16:18

Jusztné Vincze Szabina
perinatalis.blogspot.hu

A BBMM Babamasszázs egy olyan korai fejlesztő módszer, amely figyelembe veszi az újszülött, a csecsemő fejlődésmenetének sajátosságait és a szenzitív időszakban nyújt optimális megsegítést, ezáltal megakadályozza a fejlődési ívben a megakadásokat, lemaradásokat.

„A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a babamasszázs, olyan bensőséges légkört teremt, amelyben a családtagok megtapasztalhatják az összetartozás érzését, a kötődés elmélyülését. Mély érzelmi kötődés alakul ki a gyermek és gondozója között, megalapozva a bizalmat és tiszteletet egymás iránt. A babamasszázs támogatja mindkét szülő önértékelését, kompetencia-érzését. A módszert a szülők maguk is elsajátíthatják.

(...)

A babamasszázs rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását. Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés), ugyanakkor segít a relaxációban és az esti elalvásban. A babamasszázs relaxáló, nyugtató, pihentető, kikapcsoló, ellazító, feszültség és fájdalomcsökkentő hatásokkal bír, de egészségmegőrző és pszichoszomatikus terápiás hatása is van. A szervezet egyensúlyát állítja helyre, illetve segíti.

(...)

A babamasszázs lecsendesíti a testet és az elmét, fájdalom csökkentő és hőmérséklet szabályozó hatása van. Boldogságérzést nyújt és jó közérzetet biztosít. A babák jobban alszanak, kiegyensúlyozottabbak, az immunrendszerük megerősödik.

(...)


A gyakorlatiasabbaknak egy kis felsorolás, hogy milyen konkrét problémákon segíthet, illetve kiegészítő kezelésként mely problémák tünetein javíthat a babamasszázs: allergia, alvászavarok, asztma, ágyba vizelés, bőrbetegségek, emésztési problémák, fájdalom, gyakori sírás, fogzás, hasfájás, hasmenés, köhögés, nátha, hörghurut, köhécselés, kötőhártya-gyulladás, székrekedés, orrdugulás.”

 

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://csalad.mandiner.hu/trackback/24037

Partnereink: