II. Újbudai EgészségPart: családbarát egészségnap a Feneketlen tónál

2016. szeptember 26. 10:12
A Fiatal Családosok Klubja által szervezett és az újbudai önkormányzat által támogatott rendezvény alapelve, hogy az egészség érték, melynek megőrzéséért személyes felelősséggel tartozunk. Ezt a szemléletet már gyermekkorban ki kell alakítani, és ebben a legnagyobb szerepük a helyi közösségeknek van.

Egészséges gyermekek nélkül nincs az országnak egészséges jövője – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az újbudai Egészségpart elnevezésű rendezvény megnyitóján.

Tuzson Bence a Fiatal Családosok Klubja által szervezett és az újbudai önkormányzat által támogatott rendezvényen hangsúlyozta: ezért fontos, hogy az egészséget mindenki komolyan vegye, így az önkormányzatok és a kormány is. Ezen a területen van mit tenni, hiszen a felmérések szerint amíg a 10 éves gyerekeknek még 70 százaléka fittnek mondható, addig a 18 éves fiúknál már csak 37 százalék, a lányoknál pedig 21 százalék ez az arány. Ezt a helyzetet kívánják megváltoztatni a kormányzati intézkedésekkel.

A politikus példaként említette, hogy 92 ezer gyerek helyett már 318 ezer részesül ingyenes és egészségesebb közétkeztetésben. Ezt szolgálja a mindennapos testnevelésórák bevezetése, amihez az infrastruktúrát is biztosítják. Ennek megfelelően jelenleg is 24 tanuszoda és 25 tornaterem épül országszerte – fűzte hozzá.

Mindezt pedig támogatja a kormány családpolitikája: a családtámogatási rendszer nyomán ma már átlagosan 240 ezer forint marad pluszként egy magyar család „zsebében”, és erről szól az otthonteremtési program is. Ez utóbbira jövőre már 211 milliárd forintot fordít Magyarország – mondta Tuzson Bence.

Király Nóra, a kerület alpolgármestere kiemelte, hogy az Egészségpartot immár második alkalommal rendezi meg. Úgy vélekedett: a jó egészségügy alapja az egészségmegőrzés, és „ha egészségesen élünk boldogabb, kiegyensúlyozottabb lesz az életünk”.

Az egész napos rendezvényen szakemberek által tartottak előadásokat, szűrővizsgálatokat, állapotfelmérést, orvosi tanácsadást, kézműves foglalkozásokat, korcsoportonkénti futóversenyt tartanak. A Feneketlen-tó partján fellépett – többek között – a 100 Folk Celsius és a Kaláka is.

A szervezők tájékoztatása szerint a rendezvény alapelve, hogy az egészség érték, melynek megőrzéséért személyes felelősséggel tartozunk; ezt a szemléletet már gyermekkorban ki kell alakítani, amiben a legnagyobb szerepük a helyi közösségeknek van.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés