Boldogságból jeles!

2016. szeptember 27. 14:31
A boldogság ragályos: egyre több iskolában lesz a tanterv része a Boldogságóra!

Terjed a Boldogságóra. De mi is az?

Több mint 1.500 pedagógus tart már Boldogságórákat szerte a világban, magyarlakta területeken. Az órákon a diákok egyénileg és csoportosan is dolgoznak azon, hogy megismerjék a boldogság fő összetevőit, miközben olyan gyakorlatokat végeznek, melyek bizonyítottan megemelik boldogságszintjüket. A Boldogságórák csökkentik a szorongást, ellenben növelik az önbizalmat, így a gyerekek kiegyensúlyozottabbakká válnak és jobb teljesítményt érnek el az iskolai munka és az élet más területein is.A Boldogságórák célja, hogy vezérfonalat adjon az iskolásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint a testi-lelki egészségmegtartás tényezőinek tanulmányozására adjon lehetőséget. A program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. Az egyes témakörök sorrendben:

 1. Boldogságfokozó hála
 2. Optimizmus gyakorlása
 3. Kapcsolatok ápolása
 4. Boldogító jócselekedetek
 5. Célok kitűzése és elérése
 6. Megküzdési stratégiák
 7. Apró örömök élvezete
 8. Megbocsátás
 9. Testmozgás
 10. Fenntartható boldogság

Ha szülő vagy, és szeretnéd, hogy a gyermeked boldogságfokozó szokásokat tanuljon, mutasd meg az óvodában vagy iskolában a programot kedvenc pedagógusodnak!

A Boldogságórák szakmai csapata

 • Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Boldogságprogram fővédnőke, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, professor emeritus
 • Prof. Oláh Attila a Boldogság Intézet tudományos szaktanácsadója, az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratórium vezetője és a Magyar Pszichológiai Társaság elnöke
 • Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke, életmódfejlesztő énekesnő, a Boldogságprogram megálmodója, elindítója és szakmai vezetője
 • Petőné Honvári Joli, a Boldogságóra program szakmai koordinátora, fejlesztő pedagógus 

 

Mikor érdemes csatlakozni a Boldogságóra programhoz?

 • Ha fontosnak tartod az értelmi nevelésen túl a gyermekek lelki nevelését.
 • Ha szeretnéd, hogy az általad nevelt csemeték olyan technikákat tanuljanak, ami segítséget ad számukra a mindennapi életben.
 • Ha egy fantasztikus osztályközösséget szeretnél kialakítani.
 • Ha szeretnéd, hogy megfelelő megküzdési stratégiák álljanak az általad nevelt diákok rendelkezésére problémás helyzetekben.
 • Ha hiszel abban, hogy minden gyermeknek jár a boldogság.
 • Ha problémás gyerekeket nevelsz és úgy gondolod,valamilyen technikával ki szeretnéd egészíteni módszertani palettádat.
 • Ha nem problémás gyerekeket nevelsz, de többet szeretnél nekik nyújtani, ha már nem a te óvó szárnyaid alatt lesznek, akkor is könnyebb legyen nekik a felnőtté válás folyamata.
 • Ha hiszel abban, hogy a pozitív megerősítés kihat a gyermek önismeretének egészséges fejlődésére, teljesítményére és eredményeire, kapcsolataira.
 • Ha bízol abban, hogy miközben boldogságra tanítasz, Te is egyre boldogabbá válsz.

 

Részletek, további információk és csatlakozási lehetőség a boldogsagora.hu oldalon.
 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés