„Beengednétek a migránsokat? – Meg akartok halni 10 évesen?”

2016. szeptember 30. 13:43

Hercsel Adél
hvg.hu
Magyarország jövője sokkal inkább múlik azon, hogy kommunikálunk-e egyáltalán, és ha igen, hogyan beszélünk a gyermekeinkkel a terrorizmusról és a menekültkérdésről, mint azon, hogy vasárnap hányan járulunk az urnákhoz, és hova húzzuk az X-et.

„Számtalan szülői beszámolót összegyűjtöttünk az utóbbi időben, így hosszan sorolhatnánk a hasonló történeteket, de már ennyiből is látszik: a kormány migránsozása és gyűlöletkampánya hatással van a gyerekekre is, a szülők és a felnőttek pedig nemigen ússzák meg, hogy kezdjenek ezzel valamit, mert a tét, a felelősség óriási. Talán nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország jövője sokkal inkább múlik azon, hogy kommunikálunk-e egyáltalán, és ha igen, hogyan beszélünk a gyermekeinkkel a terrorizmusról és a menekültkérdésről, mint azon, hogy vasárnap hányan járulunk az urnákhoz, és hova húzzuk az X-et.

»A kék plakátok, a hozzájuk kapcsolódó szórólapok és tévészpotok ott vannak a levegőben, üzeneteik mára szerves részeivé váltak a közegnek, amiben a gyermekeink felnőnek« – magyarázza Gyurkó Szilvia. A gyermekjogi szakértő emellett egy fontos különbségre hívja fel a figyelmet: mi felnőttként ismerjük a bevándorlásellenes kormányzati üzenetek kontextusát, ezért képesek vagyunk az elvonatkoztatásra, a gyerekek viszont nem feltétlenül. A gyerekeknél a hitelesség egészen más kondíciókkal működik, mint a felnőtteknél: nekik például a tévé és a benne lévő reklám az igazság forrása, általában sokkal komolyabban veszik az ott látottakat, mint mi, felnőttek – hozza fel példaként.

A szakértő szerint ráadásul ezeket a kampányüzeneteket úgy fogalmazták meg, hogy tartalmuktól függetlenül félelmet kelthessenek. A Kétfarkú Kutya Párt pont ebből csinál viccet, paródiát. A gyerekjogok szakértője különösen a nemzetiszínű háttérre nyomott »ne kockáztassunk«-szövegű plakátgenerációt tartja problematikusnak, amit tényleg nagyon nehéz pozitívan értelmezni. »Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy egy életre tönkremegy a gyerek kockázatvállalási képessége, ha elolvassa ezeket. Inkább arról van szó, ha a szülő nem fogalmaz meg párhuzamos üzeneteket, a gyerekek bedőlhetnek a kormánypropagandának, és olyan dinamikák indulhatnak el bennük, amik rossz irányba vezetnek.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Európai Fehér Ember, vigyázz, figyelj oda!

Életedre törnek, fokozatos irtással megölni akarnak!
Sémik az elveszejtőid.
1. Félreértik a muszlim vallást.
2. Félremagyarázzák a cionizmust.
Fegyvereik: 1. Korán és a törvényeik.
Fegyvereik: 2. Talmud-értelmezések, drog, pornó, média a fajok irányított keveredésének erőltetése.
Mindkét fegyver használatának célja:

az európai fehér - keresztény - ember önértékelésének lerombolása,
végül a fizikai felszámolás.

1. A mennyiségi fölény érvényesítése a muszlim számára idegen földön.
2. Az egyoldalú faji tudatosságra alapozott gazdasági-politikai-médiahatalom korlátlan, megtámadhatatlan érvényesítése.
A területfoglalás az iszlám alapja,
a faji tudatosság természete a totális birtokvágy, minden fölött, amely a fajukon kívül eső.

A gyerekek hajlamosak szépnek és jónak tekinteni környezetüket és abban élőket. Nem árt figyelmeztetni őket a veszélyre. Szabadkán már megtanulták:
http://index.hu/kulfold/2016/0..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés