Átadták az Új Európa Alapítvány arca díjakat Budapesten

2016. október 1. 17:02
Öt fiatal tehetség és öt civilszervezet kapta az Új Európa Alapítvány arca idei elismerését szombaton Budapesten a Millenáris Parkban, az alapítvány tízéves jubileumát ünneplő Tehetségfesztiválon.

A közönség szavazati alapján az Új Európa Alapítvány arca díjat Bányai Zsombor párbajtőrvívó, Orosz Viktor íjász, Knoch Viktor gyorskorcsolyázó, Radnóti Róza zongorista és Kiss Márton Balázs zongoraművész vette át.

A civil szervezetek kategóriában a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, az Autista Segítő Központ, a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület, a Vertebra Alapítvány és a Te hangodat ismerem program kapta az elismerést. Mindkét kategória díjazottjai egymillió forintos támogatásban részesülnek.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök feleség, a jubileumi rendezvény fővédnöke a szombati díjátadón  Komjádi Bélát, a magyar vízilabda sport úttörőjét említette példaként. „Ő nem egy sikeres élsportoló, hanem sok ifjú sportoló tehetséggondozója volt – mondta, hozzátéve, hogy Komjádi Béla egész életében a sportolás feltételeinek javításáért, valamint a jobb körülmények megteremtéséért fáradozott.

Komjádi Béla története jól példázza, hogy a tehetség a sportoló győzelmének csak egyik összetevője. Kell  hozzá a hátország, kell a szakember, aki a majdani bajnokra rátalál. Aki felkarol, támogat, szervez, biztosít és gondoskodik” – tette hozzá Herczegh Anita. Az Új Európa Alapítvány olyanokra hívja fel a figyelmet – folytatta –, akik nemcsak tehetségesek, de szorgalommal és kitartással keményen dolgoznak azért, hogy még jobban teljesítsenek.

Hernádi Zsolt, a Mol csoport elnök vezérigazgatója azt emelte ki, az Új Európa Alapítványt a Mol 2006-ban azzal a céllal hozta létre, hogy segítse azokat a gyerekeket, akik hisznek az álmaikban, és hajlandóak ezért keményen megküzdeni.
„Immár tíz éve több ezer ifjú tehetség álmát segítjük megvalósítani, a gyermekgyógyító programon keresztül pedig ott állunk több ezer család mellett, akiknek nap mint nagy teherrel kell megküzdeniük” – tette hozzá.

Az eseményen átadták a Mol csoport különdíját is, amelyre a vállalat dolgozói szavazhattak. Az ugyancsak egymillió forinttal járó elismerést Juhász Eszter néptáncos, népdalénekes vette át.

Az alapítvány tízéves fennállást ünneplő egész napos családi rendezvényen a fiatal tehetségeken kívül a szervezet eddigi támogatottjai is részt vettek, köztük Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, a MOL-csapat képviseletében Kozák Danuta ötszörös olimpiai aranyérmes kajakozó, és Szász Emese olimpiai bajnok párbajtőröző.

A Mol társadalmi felelősségvállalásának jegyében hozta létre az Új Európa Alapítványt, amely évente 100 millió forintot fordít fiatal sportolók, művészek, pedagógusok, valamint a gyermekegészségügy támogatására. Az alapítvány eddig több mint egymilliárd forintot osztott ki és több tízezer fiatalnak nyújtott segítséget.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés