Indul a fiatalok vállalkozóvá vállását segítő pályázat

2016. október 3. 23:27
Hétfőtől nyújtható be támogatási kérelem a Fiatalok vállalkozóvá válása – vállalkozás indítási költségeinek támogatása pályázati felhívásra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.

A 2,9 milliárd forint keretösszegű konstrukció az ifjúsági garancia program része. A program a 18-25 év közötti új egyéni vagy mikro-kisvállalkozás indítására felkészített fiatalok vállalkozásaihoz ad támogatást a kevésbé fejlett régiókban – mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A pályázat keretében maximum 3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás nyerhető el.

Rákossy Balázs úgy fogalmazott: a pályázat révén a régiónként kiválasztott, az üzleti készségfejlesztésben tapasztalt szervezetek által megvalósítandó felkészítő programokba bevont fiatalok megszerezhetik a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat. Példaként említette az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezési, gazdálkodási és irányítási ismereteket. A programra jelentkezők képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit.

A képző, mentoráló szervezetek segítséget nyújtanak a fiataloknak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási időszakban tanácsadást és mentorálást biztosítanak a jogszerű és sikeres működéshez – ismertette az NGM államtitkára.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés