Stresszel, ha nem nézheti meg a mobilját

Ezt csinálják éjszakánként a tinik

2016. október 12. 20:43
A szülők egyharmadának fogalma sincs róla, mit művel gyermekük lefekvés után!

A digitális tudatosságot hirdető Digital Awareness UK és az iskolavezetőket tömörítő Headmasters’ and Headmistresses’ Conference közös kutatásából kiderül, mitől olyan fáradtak reggelenként a tinik: szó sincs élettani sajátosságokról, sokkal inkább éjszakai mobilozásról!

Az amerikai felmérés adataiból megtudhatjuk, hogy a 11-18 éveseknek fele ismerte be, hogy lefekvés után mobilozik még. Minden tizedik tini éjszakánként több, mint 10 alkalommal nézi meg a telefont. Az éjszakai baglyok jó része a közösségi oldalakon lóg, és a tinik 10%-a azt mondta: stresszel, ha nem nézheti meg a mobilját.

A tinik többsége tisztában van vele, hogy az alváshiány és az éjjeli képernyő-bámulás miatt másnap fáradt, álmos, teljesítőképessége alacsonyabb. A mobilozók 30%-a nyilatkozott úgy, hogy szüleinek fogalma sincs arról, hogy mivel foglalkozik lefekvés után.

A szakemberek a megoldást a digitális elvonásban látják: lefekvés előtt körülbelül másfél órával ki kell kapcsolni a kütyüket, és eltenni azokat — még véletlenül sem az ágy mellé.

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés