Családszervezetek I. Jótékonysági Adventi Vására

2016. október 24. 22:43

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kezdeményezésére, az adventi időszak nyitányaként, idén első alkalommal fognak össze családos szervezetek, közéleti szereplők, hogy egy jótékonysági vásár keretében segítsenek, és megmutassák, mekkora erő, lehetőség rejlik a civil szférában. Az esemény egyik médiatámogatója a Mandiner.család lesz.

Az esemény fővédnöke: Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki a vásáron személyesen is jelen lesz és a látogatókkal közösen készít adventi koszorút.

A házilag készített portékákat (lekvárok, sütemények, advent naptárak, apró ajándéktárgyak) a civilszervezetek képviselői saját standjuknál árusítják majd a Várkert Bazárban november 26-án, a bevételt pedig teljes egészében a daganatos gyermekek gyógyulásáért küzdő Őrzők Alapítvány javára fogják felajánlani. 

A rendezvényt, melynek arca Farkasházi Réka színész-énekes, egész délelőtt színes családi programok kísérik: koncertet ad a Tintanyúl zenekar, lesz logikaland vetélkedő, egész délelőtt lehet majd kézműveskedni, együtt énekelni, mondókázni a Ringatósokkal, valamint fellépnek az Újbudai Babszem Táncegyüttes és a Petőfi Musical Stúdió növendékei is.

Az eseményről kézműveskedéssel egybekötött sajtótájékoztatót tart október 27-én 10 órakor Novák Katalin családügyi államtitkár, EMMI, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Ugron Zsolna, a Várkert Bazár kommunikációs vezetője, és Király Nóra, a FICSAK alapítója, a vásár életre hívója. A sajtótájékoztató helyszíne: Szülők Háza – Gyermekfészek, Madárhegy, 1112 Budapest, Nagyida u.5.

A bejegyzés trackback címe: https://csalad.mandiner.hu/trackback/25908

Partnereink: