Zsúfolásig megtelt a Nemzeti Nagyszínpada a Családháló ünnepi koncertjén

2016. október 25. 11:10
Az 1956-os forradalom üzenete a magunkért, szabadságunkért való egységes kiállásról szól – mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az 1956-os hősök tiszteletére, a Családháló.hu magazin szervezésében tartott ünnepi hangversenyen, a Nemzeti Színházban, szombat este.

Székely Attilának, a Családháló országos szervezőjének köszöntője után Mátrai Márta,az Országgyűlés háznagya, tartott ünnepi beszédet a zsúfolásig megtelt nagyteremben.

Mátrai Márta kiemelte: egy országot nem csak a fegyverek védenek, a nemzet összetartozásának ereje a szűkebb és tágabb családokban van. A mai Magyarország gyengébb lenne 1956 hőseinek áldozatvállalása nélkül. Adjon a sors összetartást, hogy el ne vesszen legnagyobb kincsünk: a magyar szabadság - fogalmazott az Országgyűlés háznagya, majd tolmácsolta Kövér László házelnök üdvözletét a jelenlévőknek, aki az esemény fővédnöke volt.

Folyamatos kihívás, hogy a szabadságunkat, függetlenségünket fenn tudjuk tartani – hangsúlyozta ezt követően Tuzson Bence államtitkár. Most is kiállunk önrendelkezésünkért: csak a magyarok mondhatják meg, miként, kikkel éljenek Magyarországon. 

A magyar nép szabadsága az 1956-os hősök áldozatából sarjadt. A Rákosi-rendszerben darabokra esett Magyarország 1956-ban összefogott. Akkor egy nemzet állt ki egységesen a szabadságáért. A mindennapi emberek forradalma volt ez – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Európa eltűrte, hogy a szovjetek leverjék a forradalmat, és utána megtorlás, majd újabb, sok évtizedes diktatúra következzen. Akkor mi, magyarok megtanulhattuk, hogy csak magunkra számíthatunk. 1956 hősei megtanítottak minket arra, hogy a szabadságért ki kell állnunk nap mint nap - hangoztatta Tuzson Bence.

A hangversenyen részt vett a Vox Humana Énekkar, Canticum Novum Kamarakórus
Gregor József Általános Iskola Jubilate kórusa, valamint Kriszta Kinga, szoprán; Horváth István, tenor; Haja Zsolt, bariton. Az ő tolmácsolásukban hallhattuk többek között Erkel, Kodály, Dohnányi és Brahms leghíresebb műveit. 

A közönség soraiban rengeteg magyarországi és határon túli magyar gyermekes család ült. 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában