Litracon, az Új Nemzedék Díj: betonnehéz és fénykönnyed

2016. október 26. 21:32
Az innováció, az együttműködés és az önkéntesség hármasára épülő egyedülálló díjat alapított az Új Nemzedék Központ. Az egymillió forint értékű támogatást jelképesen egy Litraconból készült díj formájában veheti majd át a díjazott 2016. november 14-én, az Új Nemzedék Konferencián.

Mintegy száz ifjúsági szakember részvételével 2016. november 14-én rendezik meg az Új Nemzedék Konferenciát, amely az ifjúságszakmai szakemberek egyik legnagyobb fóruma lesz. Az eseményen először adják át az Új Nemzedék Díjat, amelynek célja olyan fiatalokból álló vagy fiatalokat megszólító informális közösségek és szervezetek felkutatása, amelyek a környezetükért, közösségükért önzetlenül tettek valamit. A nyertes szervezet egymillió forint értékű kommunikációs támogatást kap, amelyet szabadon felhasználhat saját céljai népszerűsítésére. A díj Losonczi Áron találmánya, egy fényáteresztő üvegbeton innováció, a Litracon® lesz. 

„A szakmai sikerek mellett fantasztikus érzés, hogy találmányomra büszkék a magyar emberek és mára már a Magyarországot reklámozó kampányfilmek és kiadványok mellett, díj formájában is megjelenik a Litracon®” – nyilatkozott a különleges anyag feltalálója.

Losonczi Áron találmányát a Time Magazin 2004-ben az év egyik legjelentősebb találmányának nevezte, amelyet azóta is számtalan díjra jelöltek. A fiatal magyar okleveles építészmérnök szerint sikerének titka valószínűleg az, hogy ez az első építőanyag, amely két önmagában is meghatározó tulajdonságot ötvöz: a beton nehézségét, tömörségét és a fény könnyedségét, transzparenciáját. Az Új Nemzedék Díj is egy hasonló ötvözet, amely az innováció, az együttműködés és az önkéntesség hármasát egyszerre foglalja magában – mondta. 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés