Rendszeres dohányossá válnak-e az e-cigarettát használó fiatalok?

2016. november 9. 23:55
Az elektromos cigarettát rendszeresen használó fiatalok később nagyobb valószínűséggel lesznek erős dohányosok – mutatta ki egy friss amerikai kutatás, amelyet az Amerikai Orvosszövetség folyóiratának legújabb számában tettek közzé.

Az amerikai tinédzsereknek körülbelül az egyharmada próbálja ki az e-cigarettát, némelyek annak reményében, hogy az segít leszokni a hagyományos cigarettáról. A tudósok körében azonban vita van arról, hogy az e-cigaretta a dohányzásról való leszokás eszköze-e, vagy inkább a dohányzás előszobája.

A kutatásban 3.000 Los Angeles megyei, 15 éves gimnazistát kérdeztek ki cigarettázási szokásairól a 2014 őszi, majd a 2015 tavaszi félévben. A diákok körében összességében csak kevesen e-cigarettáztak, vagy dohányoztak, ám azok közül, akik a kutatás elején három vagy annál több napig e-cigarettát használtak a kikérdezést megelőző egy hónapban, 20 százalék rendszeres dohányossá vált, további 12 százalék pedig legalább havi egy alkalommal gyújtott rá a kutatás végére. Eközben az e-cigarettát a kutatás elején nem használó tinédzsereknek kevesebb mint 1 százaléka vált dohányossá a vizsgált időszak végére.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés