A jelszó: LILA! Programok a PICi hősökért a Koraszülöttek Világnapja alkalmából

2016. november 11. 12:01
Magyarországon a koraszülés népbetegség. Minden tizedik újszülött idő előtt jön világra – állítja Dr. Nádor Csaba a Melletted a helyem Egyesület elnöke, a Honvédkórház Koraszülött Osztályának vezetője, a korababákért folytatott „harc” egyik vezéralakja. A november 13-i koncerttel és a november 17-i sétával azokra a PICi hősökre szeretné felhívni a figyelmet, akiknek már életük kezdetén komoly harcot kell vívniuk az életben maradásért. A KORE Koraszülöttekért Országos Egyesület Színezzük lilára az országot! kampányt szervezett és november 12-én Családi napot tart a Mammut Kölyökparkban.

November 13-án, vasárnap délután 17 órakor különleges koncertre kerül sor a Budapest Music Centerben, amelyen a résztvevők jegyvásárlásukkal támogatják a családbarát koraszülött-ellátás fejlesztését. A legkisebb hősöknek, a koraszülött babáknak és az őket segítő orvosoknak, fejlesztőknek, ápolóknak és nem utolsó sorban a támogató családoknak, barátoknak meghitt összejövetele ez a Koraszülöttek Világnapja alkalmából.

A koncerten Bach-, Csajkovszkij-, Fabian-, és Puccini-műveket hallhatnak a résztvevők a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekarának tolmácsolásában, Bangó Adrienne énekével és prózai betétekkel, melyek Fullajtár Andrea színművész előadásában kelnek életre, aki nemcsak művészként, de érintett édesanyaként is színpadra áll. A tisztelet, a hála és az összefogás eseménye is ez az esemény, melyre Melletted a helyem Egyesület szeretettel várja az érintetteket és a támogató közönséget. További részletek és jegyvásárlás itt

A koncertet követően, az Egyesület a Koraszülöttek Világnapján, november 17-én 16.00 órakor szimpátiasétát rendez a Lánchídon, amelyre várják mindazokat, akik jelenlétükkel szeretnék felhívni a figyelmet a legkisebb hősök, a koraszülött babák erejére és az őket segítő orvosok, fejlesztők, ápolók és nem utolsó sorban a támogató családok, barátok együttműködésére, a családbarát koraszülött-ellátás jelentőségére.

A Magyar Tudományos Akadémia elől 16.00 órakor induló séta jelképesen hidat képez az érintettek és a segítők között. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy vegyenek fel lila ruhadarabokat vagy hozzanak lila táskát! Lufikról a szervezők gondoskodnak. 

*     *     *

A KORE Koraszülöttekért Országos Egyesület Színezzük lilára az országot! kampányt szervez és Családi napot tart a Mammut Kölyökparkban november 12-én. Programok: játék, arcfestés, lufihajtogatás, Ringató, inkubátor simogató a Cerny Mentőszolgálattal, fotókiállítás . A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Választható időpontok: 10-13 óra, 13-16 óra, 16-19 óra. További részletek itt.  

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés