Iskolája különleges módon támogatta az édesapját elveszítő diák családját

2016. november 24. 16:00

Szőnyi Szilárd
Válasz.hu
A kezdeményezés nyomán több mint egyévi minimálbérnek megfelelő összeg folyt be, melyet teljes egészében az elhunyt családjának juttatnak el.

„A kezdeményezés nyomán több mint egyévi minimálbérnek megfelelő összeg folyt be, melyet teljes egészében az elhunyt családjának juttatnak el.

„»Fájdalommal értesítjük Önöket, hogy a közelmúltban egy felsős diákunk édesapja elhunyt. Az iskola vezetői testülete a Szülői Munkaközösséggel egyetértésben kezdeményezi, hogy ilyen esetekben az iskola tanári és szülői közössége nyújtson anyagi segítséget a rászoruló családnak. Javasoljuk, hogy amennyiben egy hozzánk járó diák családfenntartója vagy az iskola egy családfenntartó tanárának halála bekövetkezne, abban az esetben a Szent Margit Gimnázium a családoktól és a tanároktól kérjen támogatást a tragédiával sújtott család megsegítésére« – írta minapi körlevelében a budapesti Szent Margit Gimnázium igazgatója.

A piarista szerzetes Vízhányó Zsolt jelezte: „Mindez egy »életbiztosítás« jellegű segítség; valamiféle biztonságot jelenthet minden »aktuálisan hozzánk járó család«, és ugyanígy a tanárok számára is. Mindezzel erősítjük a Margitos összetartozás érzését is, közelebb hozzuk a családokat, amelyek nagyobb bizalommal és szeretettel tekinthetnek egymásra. Annak ellenére, hogy emberi gondolkodásunkkal szeretnénk az ilyen alkalmakat elkerülni, tudnunk kell, hogy néha-néha az isteni gondviselés eszközeivé kell válnunk.”

(...)

Az igazgató egyébként korábban rendje budapesti gimnáziumát vezette, illetve utóbb ott volt matematikatanár, és most a már korábban általa meghonosított gyakorlatot elevenítette fel. Mint mondja, a kezdeményezés elindításhoz hozzájárult az is, hogy három testvérével már korán szülő nélkül maradt, így maga is megtapasztalta, milyen egy gyermeknek elveszíteni az édesapját vagy az édesanyját.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés