Budapest a szilveszteri kedvencek közt

2016. december 20. 19:44
Budapest szilveszterkor látogatottabb lett tavalyhoz képest, a 16. helyről a 12. helyre jött fel a kontinens legtöbbet keresett úti céljainak listáján – számol be a család.hu.

Egyre többen kíváncsiak a budapesti szálláshelyekre

A főváros tavaly szilveszterkor a 16. helyen állt, idén azonban feltornázta magát a 12. helyre a kontinens legtöbbet keresett úti céljainak listáján. Az árak is emelkedtek: míg tavaly átlagosan 35.700 forintért, idén már 40.700 forintért keresnek szállást (2 főre, egy éjszakára) a Budapest iránt érdeklődők – írja a család.hu.

A top 20 listáról idén lemaradt a tavaly még 14. helyezett, németországi Köln és a 2015-ben 17. helyen álló törökországi Isztambul, felkerült azonban a lengyelországi Zakopane és a spanyolországi Benidorm.

top20_ujev

 

Átvették a vezetést a négycsillagos szálláshelyek

A magyarok körében a belföldi úti célok közül – Budapest mellett – idén is a fürdővárosok (Hajdúszoboszló, Hévíz, Sárvár) szállásai kapják a legtöbb keresést a Trivago.hu oldalán, a külföldi úti célok közül pedig a kedvelt európai fővárosok (Prága, Bécs, Párizs) iránt érdeklődnek leginkább a magyar bulizók szilveszterkor.

Míg tavaly a legkeresettebbek a kategória nélküli szálláshelyek (apartmanok, apartmanhotelek, vendégházak, B&B szállások) voltak, addig idén arányában a 4 csillagos szállások iránt érdeklődnek a legtöbben a magyar utazók közül. A 3 csillag most is a középmezőnyben van, míg az 5 csillagos hotelekre harmadannyi keresés érkezik, mint előbbire.

Megtelnek a szálláshelyek

Budapesten és Hajdúszoboszlón is a Trivagón szereplő szálláshelyek 96 százaléka már elkelt, Hévízen 90, Sárváron 93 százalékos a foglaltság. Nehéz dolga van azoknak is, akik Egerben foglalnának, itt 98 százalékos a szállások telítettsége. Sopronban a szobák 95, Pécsett 93, Szegeden pedig 92 százaléka már megtelt. A magyar tenger is rengeteg vendégre számíthat: az összes balatoni szálláshely 95 százalékát már lefoglalták szilveszterre – zárul a család.hu összefoglalója

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés