Egymilliárd forint ifjúsági programokra

2016. december 20. 21:42
Eredményesen pályáztak arra az egymilliárd forint keretösszegre civil szervezetek, közhasznú egyesületek, alapítványok, amelyet különböző ifjúsági programok megvalósítására lehetett fordítani – mondta az Emmi család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Novák Katalin az Új Nemzedék program keretén belül megvalósuló közösségi tér átadóján közölte, a felhívásra 266 pályázat érkezett, amelyekből 41 nyertest hirdettek, így szervezetenként 18-25 millió forint fordítható az ifjúságot célzó programokra.

Az államtitkár az V. kerületben most megnyitott közösségi tér átadásán azt mondta, olyan közösségi tereket szeretnének kialakítani a fiataloknak, amelyet azok a sajátjuknak éreznek, ahol szívesen töltik idejüket. Ezeken a helyeken összejöhetnek, közös programokat szervezhetnek, hódolhatnak kedvteléseiknek, de a pályaválasztással, a továbbtanulással vagy a különböző ösztöndíjprogramokkal kapcsolatban is kaphatnak tájékoztatást, felvilágosítást – emelte ki Novák Katalin. Hozzátette: ezen helyek létrehozásához a kormány adja a keretet, azonban egy ilyen tér akkor lesz jó, ha a fiatalok töltik meg ötletekkel, tartalommal, és a „fogyasztás kényszere nélkül” tudnak együtt lenni.

Ekler Gergely, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője azt mondta, egy ilyen hely „fantasztikus lehetőség a fiataloknak”, ezek a közösségi terek sikerre vannak ítélve.

A kedden átadott közösségi tér a 20. a fővárosban.

(MTI)

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés