Síoktatás műanyagon

2016. december 27. 22:42

Szommer Evelin
Mandiner.család
Sorban nyílnak a műanyagpályás síiskolák Budapesten és vidéken egyaránt.
Szolgáltatásaik elérhető áron, tökéletes körülmények közt vehetők igénybe egy külföldi sípályához képest. Kezdőként vagy akár középhaladó, haladó szinten is érdemes elmenni magán vagy csoportórákra, hogy végül magabiztosan és sérülések nélkül térhessünk haza a „havasabb” lejtőkről. Hiszen, mint tudjuk: mindig van mit tanulni!
 
A megfelelő síiskola kiválasztásakor a szülők és a tanulók rengeteg kérdést tehetnek fel maguknak. Néhány – remélhetőleg hasznos – szempont e választás felé vezető úton.
 

Az oktató

Az oktató a legfontosabb szempont, hiszen a gyermeket ő fogja motiválni, a gyermek lelkesedése is függhet tőle. Ne csupán a szimpátia alapján döntsünk, érdeklődjük a szakmai elhivatottsága iránt, és nem utolsó sorban hallgassunk a gyermek véleményére is.
 
 

A pálya

Kezdők számára elég egy kisebb, szinte teljesen lapos domb. Az első órák során a legfontosabb szempont, hogy a gyermek biztonságban érezze magát. Legyen biztos abban, hogy nincs veszélynek kitéve. A későbbiekben sem kell túl meredek pálya műanyagon, hiszen szempont a gyermek bátorságának megőrzése. Ne feledjük: a műanyagon való síelés jóval nehezebb, mint havon!
 

A hangulat

A síiskola hangulata befolyásolja a tanulókat, szülőket egyaránt. A nyugodt, barátságos légkör a sípályán is jelenjen meg. A gyermekek kedve hamar elmehet a síelésről, ha veszekednek, kiabálnak vele, vagy sokat kell sorban állnia, esetleg várakoznia.
 

Összegezve a legfontosabb, hogy a gyermek jól érezze magát a síiskolában. Ne erőltessünk rá semmit, nehogy elmenjen a kedve a sporttól.

Síelésben gazdag szezont kívánok minden kicsinek, nagynak és szüleiknek! 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés