Átadták a sporteszközöket a Tűzoltó utcai gyermekeknek!

2016. december 22. 18:24
Karácsony alkalmából a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda Kft. átadta ajándékait a Tűzoltó utcai daganatos és leukémiás gyermekeknek. Az ajándékok egy része olyan sporteszköz és kellék volt, mellyel megkönnyíthetik a gyógytornászok munkáját, segíthetik többek között a gyerekek mozgáskoordinációjának és fizikai állapotának javulását.

A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda Kft. karácsony alkalmából sportszereket gyűjtött a Tűzoltó utcai daganatos és leukémiás gyermekeknek, melyeket az NSV munkatársai személyesen adtak át kedden délelőtt a kis betegeknek.

Kétségtelen, hosszú napja volt (ha időre nem is, lelkileg mindenképpen) kedden délelőtt a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda Kft. (NSV) „karácsonyi” stábjának: Kőbányán, a Maglódi úti iroda előtt délelőtt tíz órakor kezdték bepakolni egy puttonyos kisautóba az összegyűjtött adományokat, sportszereket – mindenféle labdát, kosárlabdás könyvet, kifestőt, saját logós és a partner emblémájával nyomott pólókat, görkorcsolyákat, hulahopp karikákat, egyensúlyozó korongokat, szobabiciklit és taposópadot –, majd vitték mindezeket a Tűzoltó utcai gyermekklinikára, karácsonyi ajándékként a daganatos és leukémiás gyerekeknek.

Varró Barbara projektvezető elmondta, hogy a jövőre 10 éves jubilálását ünneplő Nagy Sportágválasztó a Tűzoltó utcai klinikán kezelt és gyógyuló gyerekek számára néhány sportág jellemző eszközét, kellékét adják ajándékba, ezzel gondolva arra is, hogy a gyógytornászok munkáját megkönnyítsék.

A klinika munkatársa, egyben az adományozás helyi segítője, Mina Katalin jóvoltából szinte percek alatt felkerültek az ajándékok a játszóházba, ahol dr. Kovács Gábor, a klinika igazgató helyettese vette át formálisan az ajándékokat. Nagy szükségünk van az ilyen jellegű adományokra, s mindig nagy meghatottsággal fogadjuk – nemcsak a gyerekek, én magam is – ezt az óriási feladatot igénylő gyűjtő, szervező munkát, s természetesen, az ajándékokat – mondta elérzékenyülve. 

Pektor Gabriella gyógytestnevelő legjobban a ping-pong ütőknek, a szobakerékpárnak és a taposópadnak, valamint a többféle egyensúlyozó korongnak örült. Ezek a sporteszközök nagyon fontosak a gyógyuló gyerekek mozgáskoordinációjának és fizikai állapotának javításához - mondta nagy örömmel.

A „karácsonyi” stáb, dr. Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, az NSV szóvivője, Varró Barbara projektvezető, dr. Szélpál Tamás sportszervező és Nyári Hajnalka sportszervező végtelen türelemmel és sok-sok szeretettel járták végig az osztály kórtermeit, személyesen adva át a betegeknek az ajándék sportszereket. A gyerekek, még a tinédzser korban lévő lábadozók is kicsit zavarban voltak, amikor dr. Kiss Gergely bemutatkozott, és elmondta jövetelük célját és ajándékozási szándékukat. A focilabdának volt a legnagyobb keletje, de gyorsan fogytak a könyvek is, a pólókból pedig mindenkinek volt megfelelő méretű.

Az olimpiai bajnok sorra dedikálta a labdákat, majd készült egy mosolygós közös fotó, és irány a következő kórterem. Délután két óra körül járt az idő, amikor búcsút vettek, hálás mosollyal teli szívvel és egy búcsú integetéssel jöttek el a kórházból. A lépcsőházban Szonja, a fiatal gyógytornász még odasúgta Barbarának: „Nagyon örültek ám a kis betegeink, hosszabb ideje vagyok velük, minden rezdülésüket ismerem, láttam rajtuk. Boldogok.” Így a „karácsonyi” stáb sem maradt ajándék nélkül.

*

Budapesten jövőre négy alkalommal január 28-án a Téli Sportágválasztóval, május 26-27-én Jubileumi XX. Budapesti Nagy Sportágválasztóval, augusztus 5-én a Nyári Sportágválasztóval és szeptember 15-16-án XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztóval rendezvényekkel várják a látogatókat. Az elmúlt évekhez hasonlóan a főváros mellett további 15 vidéki helyszínen is megrendezésre kerülnek a Nagy Sportágválasztó események. A rendezvényeken számos élsportoló, neves sportszemélyiség is megjelenik fontosnak tartva az NSV célkitűzéseit, nevezetesen: minél többeknek kedvet csinálni a sportoláshoz és segíteni a sportágválasztást. A „rendezvénypaletta” bővült, hiszen a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda Kft. és a B-B Ultramaraton Kft. összeolvadásának köszönhetően 2017. január 1-től Nagy Sportágválasztó, BBU Sportrendezvény Szervező Iroda Kft. név alatt folytatják a munkát. A szervezeti egységhez tartozó futóversenyek szervezése - több helyszínen, több távon és korcsoportban - pedig egy olyan élményt nyújt a futó társadalomnak, amely az országban egyedülálló.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés