Ifjú zenei tehetségeket támogat a SZIN

2016. december 22. 17:15
A Szegedi Ifjúsági Napok ösztöndíjat alapított, mellyel szegény sorban élő tehetséges fiatalok zenei képzését igyekeznek segíteni. Mindeközben már szervezik a 2017. augusztus 23-26. között megrendezendő éves fesztivált.

A SZIN az Alkotó Ifjúságért Alapítvánnyal közösen egy ösztöndíj rendszert hívott életre, melynek lényege, hogy szegény sorban élő, a zenében tehetséges fiataloknak nyújtanak támogatást. „Első támogatottunk egy környező faluban élő 13 éves kisfiú, akinek szülei - súlyos beteg édesanyja és közmunkás apukája - minden megtakarított fillérjüket a fiú zenei tanulmányaira fordítják úgy, hogy közben havi 10 ezer forint jut a családnak kosztpénzre” – mondta Jávorszky Iván, a SZIN-t szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Jávorszky Iván elmondta, hogy az ösztöndíj lényege, hogy a tehetséges fiatalokat úgy támogatja, hogy egy-egy fiatal esetében 12 hónapig az Alapítvány költségeket vállal át a gyermek családjától. „Olyan extra költségeket, mint például hangszervásárlás, tábori költségek. Olyanok, melyek a gyermek fejlődését segíthetik. Az Alapítvány pedig örömmel várja, a szegedi, Szeged környéki cégek támogatását, hogy minél több rászoruló gyermeknek nyújthassanak segítséget” – tette hozzá az igazgató.

*

Közben zajlik a nyári fesztivál szervezése, amelyre már biztos, hogy a hazai zenei élvonal első soraiból többen is igent mondtak a SZIN szervezőinek felkérésére. A „napfény városában” a nyár utolsó napjaiban együtt lehet rúgni majd a Tisza-parti homokot a Punnany Massif, a Quimby, a Hősök, a Wellhello, a Halott Pénzt, a Szabó Balázs Bandája, az Irie Maffia, a Brains, a 30Y vagy éppen Majka zenéjére. 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés