Bölcsődéztetés: az egyszülős családok gyerekei előnyt élveznek

2016. december 28. 17:01
Novák Katalin családügyi államtitkár bejelentette, hogy a jogszabályváltozások értelmében az egyszülős- és nagycsaládok gyermekei előnyt élveznek a bölcsődei elhelyezésnél.

A kormány támogatja az egyszülős családokat, nem elítélni, hanem segíteni kell az ilyen családokat és az egy szülő által nevelt gyermekeket - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára. A szakpolitikus azt is bejelentette: a bölcsődéztetésnél nem csak a gyermekvédelemben részesülők, hanem az egyszülős- és nagycsaládok gyermekei is előnyt élveznek majd. A kormány továbbá olyan budapesti központot hoz létre, amely az egyszülős családokat információval és programokkal segíti.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olyan nincs hogy "egyszulos" csalad, szuznemzessel nem szaporodik senki, olyan van, hogy gyermeket egyedul nevelo szulo.

Viszont nem latom be miert kell elonyt elveznie, ha mindket szulo dolgozik, ugyanugy nem tud egyik se otthon lenni, mintha az egyeduli nevelo szulo dolgozik.

az "ilyen" noknek orul a turot, fizetheti a gyerektartast evtizedekig...

az olyannak orul, aki kefel ossze vissza de vedekezni nem mulaszt el :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés