Best of Mandiner.család 2016

2017. január 4. 13:50
A Mandiner.család 2016. szeptember 12-én indult. Lássuk, mely írások voltak a legolvasottabbak ebben az első, bő három hónapban.

Íme a család aloldal indulása óta legnépszerűbb írások. 

Saját anyagok

1. Interjúk

Legolvasottabb interjúnk Frivaldszky Edittel, az AnyaApaGyerekek kezdeményezés magyar szervezőjével készült, a Lipóti pékség körül kirobbant botrányt követően.

Második legnépszerűbb beszélgetésünket a 11 gyerekes, mosonmagyaróvári Papp családdal folytattuk, akik elnyerték a „Az Év családja Európában” nemzetközi díjat.

Harmadik legsikeresebb riportunk alanyai Léder László és Andrek Andrea pszichológusok (egyben szakértőink is) voltak, akikkel a modern apaságról beszélgettünk a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom Apa (is) csak egy van! konferenciája előtt. 

A negyedik „helyezett” dr. Lőrincz Anna szakértőnk Csordás Anettel, a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület elnökével készített interjúja, az ötödik az élményalapú módszerekkel oktató történelemtanárral, Balatoni Józseffel készült riport, a hatodik pedig a Novák Katalin államtitkárral folytatott évértékelő beszélgetés lett.

2. Tudósítások

Legolvasottabb beszámolónk a Budapest Pride és az Integrity Lab által szervezett, melegházasságról szóló politikusi kerekasztal-beszélgetésről készült. 

Második legnépszerűbb tudósításunkban egy XI. kerületi „Okos Iskola” interaktív biológia órájáról (Smart School mintaprojekt) számoltunk be. 

Harmadik legsikeresebb beszámolónkban a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom által szervezett Apa (is) csak egy van! konferenciáról írtunk.

A negyedik „helyezett” témája a Heti Válasz által újra kiadott Skrabski Árpád és Kopp Mária közös műve, a Boldogságkeresés útjai – Az érett személyiségtől a kiegyensúlyozott párkapcsolatig című könyv bemutatója. Ötödik legolvasottabb beszámolónk a Három Királyfi, Három Királyfi Mozgalom által létrehozott Év Családbarát Vállalata díj átadójáról készült, a hatodik pedig külső szerzőnk, Valahovits Szilvia beszámolója a Passioners mozgalom decemberi, „Adás a közös szenvedélyünk” mottójú estjéről

3. Szakértőink írásai

A legnépszerűbb írás Léder László pszichológus szakértőnké, melyet a vele (és Andrek Andreával) készült, modern apaságról szóló interjúnkkal kapcsolatos visszajelzések ihlettek. 

A második legolvasottabb szakértői vélemény Budácsik Éva pedagógus szakértőnk tanácsai a feszültségmentes reggelekért. 

A harmadik legsikeresebb cikk Turáni Szabolcs kapcsolatépítész szakértőnkké, amely a gyerekekkel történő kommunikációról szólt. 

A negyedik és ötödik „helyezett” szerzője Dr. Dobó Márta gyermekorvos, aki a gyermeknevelésről írt egy gyermekorvos szemével, valamint arról, hogy szerinte miért születik kevés gyermek Magyarországon. A hatodik legnépszerűbb Döbör Ágota pszichológus a koraszülöttek világnapja kapcsán írt cikke a koraszülöttség pszichés kihívásairól. 

*

Szemlézett anyagok

1. Hírek

A legnépszerűbb hír a a Budapest Pride és az Integrity Lab legújabb, országos reprezentatív közvélemény-kutatásának eredményéről, a második a nyugdíjasoknak karácsony előtt juttatott Erzsébet utalványokról, míg a harmadik 2016 legújabb, elutasított és elfogadott keresztneveiről szólt. 

A negyedik legolvasottabb hír témája a normálissá váló Barbie baba, az ötödiké a bajorok homoszexualitással kapcsolatos nevelési elvei, a hatodiké pedig a Mandiner.család elindulása.

2. Vélemények

A legnépszerűbb szemlézett véleménycikk a Család.hu interjúja Illés Boglárka helyettes államtitkárral, a második a Családháló írása a Lipóti pékség körüli botrányról, a harmadik a Családháló interjúja dr. Hídvégi Márta pszichológussal az apák hiányáról. 

A negyedik legolvasottabb szemlézett vélemény az MNO interjúja Csókay Andrással az abortuszról, az ötödik Hercsel Adél írása a hvg.hu-n a migránsokról, a hatodik pedig Antal-Ferencz Ildikó írása a hétgyerekes csokiboltos édesanyáról a Válasz.hu-n. 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés