Nincs baj a mai fiatalokkal

2017. január 10. 12:46
A napjaink fiatalsága számára fontos érték a család – derült ki a négyévente esedékes ifjúságkutatás legutóbbi eredményeiből. A fiatalok a családi értékeket magasan az értékpreferencia elejére sorolják – mondta az InfoRádiónak Székely Levente, a Kutatópont kutatási igazgatója.

A négyévente esedékes ifjúságkutatás lezajlott az idén, amelynek az eredményei csak később várhatóak, de a fiatalságot érintő tendenciák az ezredforduló óta nyomon követhetőek.

„Ez a generáció mindenképpen gondolkodik a családban. A legutóbbi, 2012-es kutatás egyik fontos megállapítása, hogy továbbra is családban gondolkodik a magyar ifjúság” - közölte a tendenciákat Székely Levente. Hozzátette ugyanakkor, hogy a hazai kutatásban is megjelent az az egyébként nemzetközi trend, amely szerint van néhány százaléknyi olyan fiatal, akik azt mondják, hogy nem szeretnének családot alapítani, nem szeretnének gyerekeket vállalni.

„A többség számára azonban a család, a gyerekvállalás érték, az ember boldogságához járul hozzá” - közölte a kutatási igazgató.

Kifejtette: négy éve a fiatalok túlnyomó többsége azt mondta, hogy a gyermekvállalás és a gyermek a boldogság egyik fokmérője, ami nélkül a boldog élet nehezen képzelhető el.

„A fiatalok körében az egyik legfontosabb információforrás a család: a fiatalok fele azt mondja, hogy teljes mértékben egyetért azokkal az életeszményekkel, amiket a szülei vallanak” - hangsúlyozta Székely Levente.

„Úgy tűnik, hogy a családi értékeket magasan az értékpreferencia elejére sorolják – legyen szó akár arról a családról, amit majd ők alapítanak, akár arról, amiből származnak” - összegezte a Kutatópont kutatási igazgatója.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért , hol lehetne jobban megtapasztalni/megtanulni a stabilitás , a kitartás , a biztonság , a hűség , a felelősség , a másokkal törődés , a szeretet és más alapvető értékek emberi-megtartó valóságát ?...

1. A legtöbb biztosan nem . Kétségtelen , vannak ilyenek is .
2. Ráadásul : sokan átmenetileg távoznak , s néhány év után tudatosan visszajönnek . Megadják a hazának , ami a hazáé , s a külföldi tapasztalat-szerzésnek , ami a tapasztalatszerzésé ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés