Mit sportoljunk télen?

2017. január 11. 11:04
Az esős, borús és hideg idő nem túl lelkesítő, sokszor még a sportolástól is elveszi a kedvet, hiába tudjuk (vagy mondják), hogy utána biztosan jobban érezzük magunkat. A család.hu cikke.

Nem muszáj kimenni a „hóba-fagyba”, keressünk olyan mozgásformá(ka)t, ami tetszik és kellőképpen átmozgat. Jó tudni, hogy semmiben nem vagyunk egyformák, nem mindenki ugyanazt a tevékenységet élvezi, úgyhogy lehet próbálgatni, kísérletezgetni, mitől szabadul fel bennünk a legtöbb boldogsághormon - írja a család.hu.

Van, aki a lassabb, elmélyültebb mozgást szereti, nekik ajánlott a jóga, a pilates vagy például a bodyArt, amelyek nem kevésbé hatásosak, mint a saját testsúlyos, akár „belehalós”-érzéssel kísért, kemény edzések. Ha vonz önmagunk legyőzése, az állandó kihívás, próbáljuk ki a crossfitt típusú mozgásformákat, például a kettlebellt, a TRX-es vagy akár az iron-edzéseket.

Számos csoportos, zenés aerobik forma is jó megoldás lehet a rendszeres sportolásra. A spinning és akár az ugrálós kangoo is megér legalább egy próbát, könnyen lehet, hogy beleszeretünk.

Persze – megfelelően felöltözve – ki is mehetünk futni vagy gyalogolni, de lehet teremben is futógépezni és/vagy súlyzókkal edzeni. Jó, ha tudjuk, hogy az erősítő edzéstől leszünk szép, feszes, szálkás izomzatúak. Nem kell megijedni, nem lesznek testépítői muszklijaink, csak definiálódnak az izmok.

Hatásos az otthoni edzés is: például az ugrókötelezés vagy valamilyen videós torna, ha rendszeresen rá tudjuk venni magunkat, és akár korcsolyázni is járhatunk.

Vannak elektromos erővel is segített edzésformák, amelyek rövidebb idő alatt mozgatják át a testet. Létezik igazi középút is; lazítás és edzés egyben, például az infraszaunával ötvözött biciklizés, ami az ilyenkor jóleső melegítés mellett a felesleges vizet is kihajtja a szervezetből.

Mindezek mellett – és tényleg a legjobb, ha mellett, mert minél többféle sportot űzünk, annál jobb -, játszhatunk labdajátékokat is, teremben, sátorban. Utána pedig a büfében lehet folytatni a csapattal a „bandázást”, ami szintén segít a téli rosszkedv elűzésében - zárja sorait a család.hu.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés