Téli levegőztetés újszülött korban, fagypont alatt

2017. január 13. 10:24
Babafalva
Babafalva
Nagy dilemma, hogy kivigyük-e levegőzni, avagy sem kisbabánkat akkor, amikor kint röpködnek a mínuszok.

„Általánosságban elmondható, hogy egy újszülöttet 6 hetes korában lehet először kivinni sétálni. Fontos tudni, hogy – 5 °C alatt nem szabad hosszabb időt a szabad levegőn tölteni egy kisbabával. A friss levegő azonban neki is fontos, így időnként szellőztess ki – vidd ki abból a szobából, ahol kinyitod az ablakot, majd várd meg, míg kissé visszamelegszik.

Az újszülött levegőztetése télen

Amennyiben mégis kivinnéd, úgy a hideg időre érdemes felkészíteni a kisbabádat. Először szoktasd hozzá az újszülöttet a hideg levegőhöz; adj rá meleg sapkát, takard be könnyű, de meleg takaróval, majd nyisd ki az ablakot pár percre. Fontos, hogy ne csinálj huzatot, illetve ne közvetlenül az ablak alatt legyen a csecsemő! Ezzel szokja magát, a nagy téli »bundás« ruházatot is, amit hamarosan élesben rá fogsz adni.

Ebben a farkasordító hidegben érdemes csak az erkélyre, teraszra, szélvédett kert részbe kivinni 5-6 percre, ne most tervezz be ½ , 1 órás sétákat. Az se túl szerencsés, ha a boltról boltra jársz vele, mert a melegben beleizzadhat a ruhájába, kint pedig emiatt megfázhat. A bevásárlást, most próbáld rábízni valaki másra.

Erre figyelj, ha levegőre viszed az újszülöttet télen!

(...)

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés