„Drámai a gyerekek helyzete Magyarországon”

2017. január 15. 21:59

Herczog Mária
Új Egyenlőség
A magyar társadalom gyerekszeretőnek gondolja magát, ám soha nem beszélte végig, hogy mi a közösség felelőssége a gyerekek lelki és testi egészségben történő felnevelésében. Az európai szintű törvény ellenére az egymást követő kormányok nem adtak pénzt erre. Magyarország bőven megengedhetné magának, hogy rendesen megfinanszírozza a szociális és családvédelmi rendszert, a gyerekes családok támogatását. Ráadásul ez már középtávon megtérülne.

Herczog Mária szociológussal, gyermekvédelmi szakemberrel, a Család, Gyermek, Ifjúság Kiemelkedően Közhasznú Egyesület vezetőjével e problémakörről beszélgettünk az Új Egyenlőség stúdiójában. A beszélgetésből a következők derülnek ki:

▪ Mintegy 1,8 millió gyerek él Magyarországon, amely az egyik legrosszabb helyzetű ország az EU-ban a gyerekszegénység tekintetében, hiszen – az Eurostat adatai szerint – minden harmadik gyerek szegénységben él. Bulgáriával és Romániával vagyunk egy szinten, és romlik a helyzet.

▪ A gyerekek rossz helyzete nem egyszerűen csak a családok felelőssége. Közösségi kiadásokra, erőforrásokra, illetve állami újraelosztásra van szükség a rossz anyagi helyzetben élő családok esetében.

▪ Ha rossz körülmények között nőnek fel gyerekek, az a közösség egészének is rossz. Ugyanis nem fognak tanulni tudni, érdemi foglalatosságot találni maguknak, nő a deviancia, stb. Közgazdászok már régen kimutatták, hogy a gyerekekbe történő befektetés megtérül a közösségnek, a be nem fektetés viszont visszaüt.

▪ A közösségi segítség ne felülről lefelé történjen, ne hatósági jellegű, szabályokat betartató legyen a támogatás. A szakember szakmai tudásának partneri viszonyban kell lennie a megsegített család saját helyzetismeretével.

▪ A gyerekek szegénysége és nem megfelelő táplálása nem csak azért tragikus, mert drámai egy ilyen gyermek sorsa, hanem mert az agyi és testi fejlődésben is lemarad, motiválatlan lesz. A gyermekszegénység tehát például az oktatási rendszer rossz teljesítményében is visszaüt. A szegénységben élő, veszélyeztetett gyerekek közösségi megtámogatása ezért tehát nagyon hamar megtérül!

(...)

▪ Az 1997-es magyar gyermekvédelmi törvényre nagyon büszkék lehetünk, abszolút európai színvonalú volt. Igyekezett megvalósítani, hogy helyben legyenek megfelelő ellátó intézmények. Visszamenőleg azonban azt állapította meg az Állami Számvevőszék, hogy a bevezetést követően soha nem adott a mindenkori kormányzat megfelelő erőforrást a rendszer működtetésére. Ez az oka annak, hogy Románia és Bulgária szintjére zuhantunk.

▪ A rendszer működtetése csupán pár tízmilliárdos kérdés lett volna, ennek akár dupláját és tripláját is megengedhette volna Magyarország egy olyan ügy megfinanszírozására, ami ráadásul megtérül!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A helyzet valóban nem rózsás, de Mária szakértelmére Genfből meg a Rózsa dombról nincs szükség.

Nem hazudik. A pénz, amit a gyerektámogatásra kiszórtak, sajnos nem jutott el a gyerekekig.Nekik csak a cukros víz maradt. Az álom, hogy ők is tartozhatnak egy jobb világhoz. Hagytuk őket valódi esély nélkül, meg sem próbálva lehetőséghez juttatni őket! A vidék Magyarországára, kiégett, megfásult pedagógusok, kábítószerező, alkoholizáló szülők és a reménytelenség jutott. Miközben embertelen összegek lettek szétdobálva pl. cigány (politikailag korrekten: roma) felzárkóztatásra.

A "dréma" abban rejlik, hogy Magyarországot ráfűzték a gittegyletre. Onnan bizony nem a gyerekek jólétére, hanem a német nagytőke hizlalására jön a pénz.
Ami megmaradna, azt az viszi el, ami a ballib feljelentgetők "győzelme".
Pichába a demagóg dumával!

"A gyerekek rossz helyzete nem egyszerűen csak a családok felelőssége." Lefordítva: a liberális gondolkodás egyik sarökköve, tudniillik az egyéni felelősség ebben az esetben nem játszik szerepet. Hirtelen az egyébként mindig gyalázott "gondoskodó államra" mutatnak. Legyen ingyen ebéd. (Megjegyzés:a Fidesz kormány alatt van is ingyenes gyerekétkeztetés, nagyon helyesen. Csakúgy, mint tankönyv, szintén nagyon helyesen.)

"Közösségi kiadásokra, erőforrásokra, illetve állami újraelosztásra van szükség a rossz anyagi helyzetben élő családok esetében." Lefordítva: segély kell, meg támogatás az érintett családoknak H.M. szerint.

"A közösségi segítség ne felülről lefelé történjen, ne hatósági jellegű, szabályokat betartató legyen a támogatás." Lefordítva: a segélyhez, a támogatáshoz az állam ne társítson szabályokat, feltételeket vagy elvárásokat.

Pontosan így van. Ez egy jó intézkedés, csak sajnos vannak olyan családok, akik papíron szép nagy szocpolos házak tulajdonosai, ezért nem jogosultak segélyekre. A szülők ugyanis eladták a juttatást bagóért, se ház, se segély, se rászorultság.
Igen, a szülők tehetnek róla. Igen, veszélyeztetik a gyerekeket.

DE erről a gyerek nem tehet. Arról sem, hogy a gyámügyesek nem mernek szembeszállni az agresszív és mihaszna szülőkkel és rokonságukkal. Lehet jó rendelkezéseket hozni, de falun ugyanúgy megmaradnak a kicsinyes érdekek, amik segítenek néhány gyámügyesen, és néhány gyerekeket szipolyozó szülőn és nevelőszülőn. A probléma sokkal összetettebb és amíg a társadalom szótlanul nézi az ilyesmit, addig az is marad. Nem a kormányra mutogatok, hanem rátok, ránk emberekre. Nincs a világnak olyan kormánya, aki segíteni tudna. Csak mi tudnánk segíteni. De mi nem ártjuk magunkat bele semmibe. Hagyjuk elpusztulni, elveszni ezeket a gyerekeket.
Egyetértek Horczog Máriával és mégsem. a jelenség él, de ez nem pénz kérdés.

Copy-1.:
"A mai kor, benne a kormányok, a magyar kormány is,

elengedte a gyerekek, fiatalok kezét,
lebontotta a rájuk áradó embertelen-pedofil média korlátait.

Amíg a Kádár-korban a szocialista embertípus képtelensége riasztott el sokakat a több gyermek vállalásától, ma

az emberi méltóság meggyalázása az,
ami a családalapítás és -építés
motiváltsági szintjét a nulla közelébe viszi le.

Itt lenne az ideje egy átfogó gyermek- és ifjúságvédelmi törvény megalkotásának.
Lényege: a Tízparancsolaton alapuló emberi értékek örök érvényűek, ma is az emberi élet legalapvetőbb erőforrása!
A fiatalságnak éreznie, tudnia kellene: erre az erőforrásra építve mindent elérhet, ami számára egészséges élethez szükséges és ebben a magyar kormány mellette áll és felmutatja szolidaritását az embertelen erőkkel szemben.
Egyik pontja mindenképp tartalmazhatná - médiaterror alatt élünk:
az élő produkciókat a magyar állam támogatja, a felvételre előadott mű- (ál)produkciókat keményen megadóztatja.
és az 1. pont ez lenne:
18 éven aluliak gyermeknemzését a magyar állam semmilyen módon NEM TÁMOGATJA.
A 21 évet betöltöttek első, szerény lakáshoz juttatását, bérlői szinten, gyermek, tanulás, munka esetén lehetővé tenné.
És még sok pontja lenne az új törvénynek.
Pl.: a reklámtörvény kötelezővé tenné a manipuláció-trükk-effektek számát, a beazonosítás jogán. A reklám költségét, az alkotók, a benne szereplők névsorát.
Ez csupán jelzés, merre kell keresni a megoldást.
Az ál-csaló világot legalább törvényi szinten, a talpára kell állítani!"

Ilyesmikre gondoltam, amiket a talpukra kellene állítani, hogy csökkenjen a fiatalság megtévesztése, rendetlenné, fejetlenné, cél nélkülivé tétele:
"Induljunk ki a jól ismert „Hell” márkanévből. Magyar jelentése „pokol”. Logója a hagyományos ördögábrázolás: piros lény, szarvakkal, rosszban sántikáló mosollyal. Szlogenje: „Gives you power like hell.” – vagyis ha megiszod, pokoli erőd lesz."


Németh-veszély - Kiért jajong Ványi Klára?
1 éve
Németh-veszély - Kiért jajong Ványi Klára?
A Hit Gyülekezete mint vallási és nemzetbiztonsági kockázat
1 éve
A Hit Gyülekezete mint vallási és nemzetbiztonsági...
A hazai ellenméreg
Médiavadász
Piaci fogások vagy valami egészen más? Sátáni szimbólumok hétköznapjainkban
2015. március 17. - MédiaVadász

Mostani bejegyzésünkben néhány gyanús jelenséget vizsgálunk, amik csak azok számára szemet szúróak, akik tudatában vannak annak, hogy véletlenek nem igazán léteznek, illetve akik tisztában vannak azzal, hogy világunkban élnek – mégpedig egyre nagyobb számban – olyan zavaros szándékokat képviselő emberek, akik valamifajta elborult indíttatásból kifolyólag az emberiség megrontásán fáradoznak megállás nélkül.

Ismeretes, hogy a márkanevek kitalálása, a reklámokban és videoklipekben használt szimbólumok, az újságok, tévécsatornák logói, a magazinok borítói és hívószavai, az internetes oldalak képei és fotói, a piaci termékek külalakja, az áruházak felépítése stb. rendkívül alapos és rengeteg anyagi áldozattal járó pszichológiai kutatásokon alapulnak. Ezen hosszú évtizedekig tartó kutatások alapján két alapvető jelentőségű felismerésre tettek szert. Az egyik az, hogy 1) lehetséges az emberekre a tudatalattijukon keresztül is hatni, a másik pedig az a tény, hogy 2) az ember számára kiemelt fontosságúak a szimbólumok, amik nagy hatóerővel bírnak az életében.

A tudatalattival való operáció új keletű, de semmi esetre sem tekintendő „fejlődésnek”, már ami az emberi tudatosságot és éberséget illeti. A szimbólumok használata, és az általuk történő közlés az ember számára kezdettől fogva adott volt (például a vallásokban), ezért az ilyen irányú megállapítások lényegüket tekintve semmi újat nem hordoznak. A döntő különbség a modern és a tradicionális szimbólumhasználat között ezért a tudatosság mértékében rejlik. Elemzésünkben ezért nem a szimbólumhasználat ellen szólunk – mely hibába a felületes összeesküvés-gyártók előszeretettel beleesnek –, hanem az azokhoz való modern viszonyulás ellen.

A vallások képviselőinek eredeti szándéka a szimbólumok által hordozott igazság megértetése és tudatosítása. A vallási szimbólumok mankókként szolgáltak az ember önismeretéhez, a természettel és a természetfelettivel való bensőséges viszony kialakításához, ami éles és öntudatos, tiszta és értő megismerésen alapult. Ma szokás azzal érvelni, hogy régen is a manipuláció és az egyszerű ember megvezetése volt a vallások elsőleges feladata, ami teljesen téves a szentszövegek és a költőien megalkotott rítusok által sugárzott lelki tisztaság fényében.

Ezzel szemben a szimbólumok modern manipulátorai arra törekednek, hogy intenzív hatást fejtsenek ki általuk az emberekre, ám anélkül, hogy az értés, a felfogás, az átlátás fontos műveleteihez hozzásegítenék az embert. Tudni kell, hogy a modernek a tradicionális szimbólumokból és használati módjukból merítenek, mivel felismerték, hogy azok rendkívüli hatóerővel bírnak az emberre. Ugyanakkor mindezt úgy teszik, hogy közben nem engedik az embert öntudatára ébredni.

Tanulmányunk arra mutat rá, hogy a mai nagy cégek, vállalatok logói, elnevezései nagy részben tudatosan történik, emellett nagy részük célja az emberek negatív befolyásolása és áthangolása az elnyomás perverz élvezetének megvalósítása érdekében (korábbi bejegyzéseinkben már utaltunk arra, hogy kik lehetnek ezek, és miért teszik ezt).

Lássunk most néhány példát. Induljunk ki a jól ismert „Hell” márkanévből. Magyar jelentése „pokol”. Logója a hagyományos ördögábrázolás: piros lény, szarvakkal, rosszban sántikáló mosollyal. Szlogenje: „Gives you power like hell.” – vagyis ha megiszod, pokoli erőd lesz.

hell_ng_new_logo.jpg

A sátán itala. Az energiaitalok szlogenjének és márkájának összeolvasásával különös üzenetet kapunk: „Engedd ki a fenevadat, és égj el a pokolban!” münster energy unleash the beast and burn in hell!

Ily módon akarva vagy akaratlanul, szándékosan vagy szándéktalanul, közvetve vagy közvetlenül elérik, hogy bűnökre, gonoszságra, kegyetlenségre, vadságra, szétszórtságra, rendetlenségre, lázadásra hangolják a vevőket. A módszer működik, hiszen a többség egyre elfogadóbb a sötét eszmékkel szemben, mivel úgy gondolja, hogy ha úgymond „globálisan” legitimizáltak egy márkanevet, az nem lehet más, csak jó. Eleinte kételkedik ugyan, de végül elfogadja."
Erről van szó!
Aki nem lép fel ez ellen - kormány, állam, önkormányzat, média, stb., - az bűntárs.
Aki fellép, az szolidáris a magyar fiatalokkal.
Sőt: több annál, a testvére.
http://mediavadasz.blog.hu/201..

Kiegészíteném azzal, h. nem biztosan nyerő feltételek, ellenőrzés nélkül pénzt adni olyanok kezébe, akik pénzt keresni általánosságban képtelenek. Sajnos, bebizonyosodott, h. általában beosztani sem tudják. Sok itt a gond, l. cigány önkormányzatok zűrös anyagi ügyei.

Ezért jobb az étkeztetés, az ingyen tankönyv, a közmunka, mint bármiféle segélyezés.

A cél, h. oda szülessék több gyermek, ahol a házaspár már bizonyította, h. képes boldogulni, legalább saját magát eltartani, VAN tanult és gyakorolt szakmájuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés