Január 22-ig lehet jelentkezni a MCC középiskolásoknak szóló februári kurzusaira

2017. január 16. 9:25
Január 22-ig jelentkezhetnek a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának februári kurzusaira a társadalomtudományok iránt érdeklődő 14-19 éves diákok – közölte a kollégium az MTI-vel. Az iskola mellett végezhető, e-learningen alapuló képzés a programban részt vevők számára ingyenes.

A nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok a tanulók érdeklődési körének megfelelően kínálnak lehetőségeket. A palettát, amelyen megtalálható a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a társadalmi tanulmányok, a közgazdaságtan, tavaly további képzésekkel bővítették. Így már a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség kurzus is felkerült a választható témák közé. Azok, akik szeretnének egy kicsit közelebbről is betekintést nyerni a középiskolás programba, ellátogathatnak az MCC január 28-án megrendezendő pályaorientációs nyílt napjára, ahol a továbbtanuláshoz kapcsolódva a legkeresettebb szakmákról is hallhatnak a jelenlévők.

„Az ország egyik legismertebb, hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó intézményének középiskolás programja tizenöt éve működik sikeresen. Országszerte több mint ezer diák vesz részt a távoktatási rendszeren és a havi egy személyes képességfejlesztő tréningnapon alapuló képzéseken” – közölte Wittmann Zsolt megbízott programvezető. Elmondta, továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a vidék megszólítására, így a felvételi időszakban az ország több nagyvárosának középiskolájába is ellátogatnak a program képviselői. A szociálisan hátrányos helyzetű, nagy távolságból érkező diákok számára az intézmény utazási támogatást biztosít a tréningeken való részvételhez.

A programról, a jelentkezés pontos menetéről és a pályaorientációs napról az érdeklődők az intézmény honlapján olvashatnak bővebben.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés