Idén elindulnak a szegény gyermekes családokat segitő projektek

2017. január 17. 15:18
Még az idén elindul a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program valamennyi alprojektje, ezek között kettő a szegény gyermekes családoknak nyújt támogatást – közölte az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.

A rászorulókat támogató operatív programot egy európai segítségnyújtási alap, a FEAD finanszírozza, amelynek célja a leginkább rászorulók támogatása, a szegénység csökkentése.

Az RSZTOP első – a hajléktalan embereket segítő – projektjét decemberben indította el Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Andriana Sukova-Toshevával, az Európai Bizottság foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi befogadásért felelős főigazgatóság befektetésekért felelős igazgatójával. Az uniós és hazai forrású program lényege, hogy négy éven át négyezer hajléktalan ember kaphat egy tál meleg ételt hétköznaponként, összesen négymilliárd forintból a fedél nélkülieket segítő és ellátó intézményeken keresztül.

Az államtitkárság közlése szerint a tavaly indult program további alprojektjei a kiírásban szereplő, mindenki által ismert ütemezés szerint idén fokozatosan indulnak majd el. Az RSZTOP-ban több mint 34 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre, melynek keretében öt alprojekten keresztül segíti a kormány a leginkább rászorulókat – írták.

Az államtitkárság az alprojektek között említette az élelmiszersegély biztosítása szegény gyermekes családoknak, az alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családoknak, valamint az élelmiszersegély biztosítása szociálisan rászoruló megváltozott munkaképességű, valamint rendkívül alacsony jövedelmű időskorú személyek számára elnevezésű programokat, melyek kerete csaknem 30 milliárd forint.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés