Nem ajánlja az anya szó használatát a Brit Orvosi Kamara

2017. február 3. 12:17
A transzszexuális személyek jóérzése miatt nem ajánlja a Brit Orvosi Kamara olyan hagyományos kifejezések használatát a szülészeteken, mint a kismama, az anya, a várandós anyuka, édesanya, vagy nevelőanya.

A Brit Orvosi Kamara egyik új útmutatása szerint nem ajánlott a jövőben kismama, az anya, a várandós anyuka, édesanya, vagy nevelőanya kifejezések használata, mert az sértheti a transzszexuálisok jóérzését. Ehelyett az állapotos személy vagy terhes személy kifejezéseket ajánlják. 

Minderre azért van szükség a kamara szerint, mert a nemüket megváltoztatók jogosan várhatják el, hogy a szülészeten is új nemüknek megfelelően vagy semlegesen utaljanak rájuk.

Azonban bár a transzszexuálisok érzékenységére hivatkoznak, nem csak velük kapcsolatosan, hanem általánosan sem ajánlják a fenti fogalmak használatát.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Boldog maradék Európa, nem kell a megbomlott agyú angolokkal egy akolban lenni.

Néha kirúgná az ember az akol falát, de amikor ilyen őrültekkel találkozik, rájön, hogy jobb belül. Persze liberálisok nélkül, akiknek köszönhetjük az emberi természet meggyalázását.

A legnagyobb tiszteletem a várandós Anyukáknak, az ÉDESANYÁKNAK!

Menthetetlenül hülyék.
Akkor legyen mindenki "buzi"?

May mit szól ehhez?

Nem a cikkel, hanem a Brit Orvosi Kamara irányelvével. Az igét eltaláltad, bár lehetne erősebb kifejezéseket is használni.

szerintem nevezzük őket élő lombiknak

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés