Egyre több gyermeknek van bankszámlája

2017. február 6. 16:02
Jelentősen emelkedett a 18 év alattiak folyószámlájának száma az elmúlt 10 évben, amelynek eredményeként több mint 30 ezer fiatal rendelkezik bankszámlával a K&H Banknál – közölte a pénzintézet.

 

 

Az az ügyfelek egyre fiatalabb korban nyitnak bankszámlát gyermekeik számára, van aki a születést követően számlát nyit gyermekének, de többnyire az 5, 10 és 14 éves kor tűnik mérföldkőnek.

Csak az ötéves korosztályból 1500 ügyfele van a banknak, a számlanyitások száma tízesztendős kor mellett kétszereződik, majd a következő hullám a középiskolába lépéssel, 14 éves korban figyelhető meg. A teljes érettségig, azaz a jogilag is teljes cselekvőképesség elérését jelentő 18 éves korig fokozatosan és kiegyenlítetten nő az ügyfelek száma.

A közlemény idézi Rajna Gábort, a K&H értékesítési igazgatóját, aki elmondta: a szülők sokszor még aktívan részt vesznek ezen számlák kezelésében, ugyanakkor a fiatal generáció számláin többnyire több a terhelés, mint a jóváírás, ami jelzés értékű a pénzügyi érettséget tekintve.

A bank szerint a bevételek és a kiadások összehangolása már fiatal korban segíti a felnövekvő generáció pénzügyi tudatosságának növelését, illetve lehetővé teszi később a nagyobb mértékű megtakarítást, és a váratlan kiadások okozta sokkhatás enyhítését.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő és oktató programja idén hetedik éve segíti a felnövekvő generáció pénzügyi tudatosságának növelését, a családi költségvetések elkészítése által.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés