Böjte Csaba: „Szárnyakat ad, ha az ember szeretettel bánik a gyerekekkel”

2017. február 8. 13:02
Európa jövője a kereszténység, a szeretet – jelentette ki Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes a brüsszeli Balassi Intézetben rendezett kerekasztal-beszélgetésen.

A Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság „Hol vagyunk, merre menjünk?” című rendezvényén Gál Kinga fideszes és Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő beszélgetett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnökével.

Isten a remény, a bizalom hangját adja nekünk. Ne mondjuk semmire azt, hogy lehetetlen, merjünk lehetetlent kérni, merjük Istent helyzetbe hozni – hangoztatta Böjte Csaba a zsúfolásig megtelt teremben. A szerzetes szerint hihetetlen távlatok vannak az emberiség előtt. Kijelentette, hisz Európa jövőjében, ahogyan hiszi azt is, hogy a magyarság előtt is van jövő.

Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet tevékenységéről szólva Böjte Csaba kiemelte: „Fontos lenne, hogy mindannyian szeretettel nézzünk egymásra, a gyerekeink is olyanok lesznek, mint amilyennek a szemünk tükre mutatja őket. Szárnyakat ad, ha az ember szeretettel bánik a gyerekekkel.”

Gál Kinga felhívta a figyelmet arra, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány a gyermekmentés és a lélekmentés mellett a „magyarságmentést” is szolgálja. A szerzetes ugyanis nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a szárnyai alá vett gyerekek Erdélyben magyarként tudjanak boldogulni, illetve sokat tesz a műemléképületek megmentéséért is.

Hölvényi György szerint a beszélgetés fontos üzenete, hogy szükség van a cselekvő közösségekre, és ezen keresztül az egyházakra Európában. Mint mondta, ez nem vallási vagy hitbuzgalmi, hanem társadalmi kérdés.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés