Házasság Hete 2017

2017. február 8. 9:15
Magyarországon idén tizedik alkalommal rendezik meg a Házasság Hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint arra, hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A Házasság Hete nagykövetei 2017-ben: Madarász István filmrendező és felesége, Kerekes Monika.

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

A Házasság Hete Szervezőbizottsága közleménye szerint:

„A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.”

A Házasság Hete idei „arcai”: Madarász István filmrendező és felesége, Kerekes Monika. Az előzők évek nagyköveteiről interjúk: ITT.

*

A házasság hete központi programjainak fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

2017. 2. 12. Nyitó Istentisztelet
Helyszín: Debreceni Református Nagytemplom, kezdés: 10.00

Igét hirdet: Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke

2017. 2. 13. Életkísérlet – Az 5 szeretetnyelv a párkapcsolat kihívásai között
Helyszín: Aranytíz Kultúrház, Tolnay Klári Színházterem, kezdés: 18.00

Előadók: Záborszky Zsófia pszichológus és Záborszky Dávid lelkipásztor

2017. 2. 14. Áldással egybekötött zenés istentisztelet a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola tanulóinak közreműködésével
Helyszín: Deák téri evangélikus templom, kezdés: 18.00

Vezényelnek: Tóth Márton és Brebovszky Klára karnagyok

2017. 2. 15. Őszintén a házasságról – Páratlan beszélgetés közismert párokkal
Helyszín: ELTE ÁJK, Aula Magna, kezdés: 18.00

Résztvevők: Karácsony János zeneszerző, gitáros, énekes, az LGT-együttes örökös tagja és felesége, Ruzsics Andrea; Zámbori Soma szinkron-színművész és felesége, dr. Fazekas Rita; valamint Madarász Isti filmrendező és felesége, Kerekes Monika – a házasság hete idei arcai. Moderátor: Mohay Bence, sportriporter.

2017. 2. 16. Családbarát szemlélet, munka-magánélet egyensúly konferencia
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia, kezdés: 10.00

A program regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.haromkiralyfi.hu oldalon lehet.

2017. 2. 17. Hurok (16), magyar thriller - Filmvetítéssel egybekötött beszélgetés
Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház, kezdés: 18.00

Beszélgetés a rendezővel, Madarász Istivel és feleségével, Kerekes Monikával, a házasság hete 2017-es arcaival – párkapcsolatról, elköteleződésről, értékekről. A beszélgetést Süveges Gergő, az MTVA Kossuth Rádió műsorvezető-szerkesztője vezeti.

2017. 2. 18. A kiteljesedéstől a beteljesedésig – Párbeszéd a lelki egység jegyében a házasság sarkalatos kérdéseiről
Helyszín: TIT Stúdió, kezdés: 17.00

Dr. Veres Sándor Péter és Veresné Kovács Judit pszichológusok előadása

2017. 2. 19. Záró Szentmise
Helyszín: Budapest Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Templom, kezdés: 18.00

A szentmisét bemutatja és homíliát mond Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottságának elnöke.

*

A házasság hete mozgalomhoz kapcsolódó 2017-es további programok ide kattintva tekinthetőek meg, a programok listája folyamatosan frissül.

További budapesti programok: ITT.

Vidéki programok, helyszínek szerint: ITT

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés