Szerdán zárul a jelentkezés a középiskolákba!

2017. február 14. 17:48
Szerdáig jelentkezhetnek az általános iskolások a nappali tagozatos középiskolákba – közölte az Oktatási Hivatal (OH).

A középfokú felvételin a 8. osztályt befejezők közül a gimnázium, a szakgimnázium, a szakközépiskola, a szakiskola és a készségfejlesztő iskola 9. évfolyamára jelentkezők, valamint a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumi osztályokba jelentkezők vesznek részt, beleértve az előkészítő osztályokra pályázókat is.

Az általános iskola 8. osztályosainak a felvételi lapok kitöltését az általános iskola szervezi meg. A felvételi lapokat az általános iskola a kitöltéshez szükséges adatok begyűjtése, ellenőrzése és rögzítése után a középfokú intézmények felvételi információs rendszerében (KIFIR) „állítja elő”, és a lapokat megküldi a felvételt hirdető középfokú iskolákba, a tanulói adatlapot pedig az Oktatási Hivatalba. A jelentkezési lapok és a tanulói adatlap általános iskolai továbbításának határideje egyaránt február 15-e.

A jogszabályi előírások lehetővé teszik, hogy a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők maguk küldjék meg a jelentkezési lapjukat közvetlenül a megjelölt gimnázium(ok)ba, a tanulói adatlapjukat pedig az OH-hoz, de a szülő kérése alapján az általános iskola is megszervezheti ezt.

A kitöltőprogram, valamint a dokumentumok a www.oktatas.hu honlapon a köznevelés/középfokú felvételi eljárás/aktuális beiskolázási időszak (2016/2017. tanév) menüpont alatt, „Az egyéni jelentkezés menete a 2016/2017. tanévben zajló középfokú felvételi eljárásban” linkre kattintva érhetők el.

Ha a jelentkező nem jár magyarországi általános iskolába (mert egy külföldi általános iskola vagy egy magyarországi középiskola tanulója), de részt kíván venni a felvételi eljárásban, akkor egyéni jelentkezőként, a fent leírt módon kell jelentkezést benyújtania. A jelentkezési lapo(ka)t és a tanulói adatlapot könyvelt postai küldeményként célszerű postára adni – közölte az Oktatási Hivatal.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés