Mobidik – elindul a jövő iskolája

2017. február 15. 8:40
Mobil Digitális Iskola (Mobidik) program indult útnak Komáromban a Feszty Árpád Általános Iskolában, a Mobidik segítségével a gyerekek a jövő digitális oktatási környezetében vehetnek részt tanórákon – közölte az oktatási államtitkárság a csalad.hu-val.

Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint a diákok a modern felszerelés használata mellett számos különleges tananyaggal találkozhatnak, így nyomtathatnak 3D-ben, tanulhatnak LEGO robotikát, pénzügyi tudatosságot, programozást, megismerkedhetnek a fenntarthatóság fogalmával, de akár egy különleges biológia órán is részt vehetnek.

A Mobidik – Mobil Digitális Iskola egy minden digitális eszközzel felszerelt speciális irodakonténer. Valójában egy utazó high-tech tanterem és hétről hétre más városokban teszi megélhetővé a jövő oktatását a hazai általános- és középiskolásoknak. A heti program tematikus blokkokra oszlik: minden délelőtt öt tanórában egy-egy adott témában tartják az órákat – programozás, pénzügyi ismeretek, fenntarthatóság, klasszikus tanórák (biológia, történelem, matek), ezeket délután egy-egy szakkör követi.

A projekt Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztos támogatásával a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében, a Digitális Mintaiskola projekt keretében indult útjára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés