Budapest Art Week: hat nap alatt akár 60 múzeumba is eljuthat áprilisban

2017. február 20. 11:40
Több mint 60 fővárosi múzeumban, galériában, műteremben várja több mint 100 kiállítás, bejárás, tematikus túra és egyéb program a Budapest Art Week közönségét április 18. és 23. között.

A BAW központi gondolata az egész képzőművészeti szcénát egy eseménysorozattal bemutatni, a résztvevő intézmények ezért hat napon át egyetlen karszalaggal látogathatók – mondta el a fesztivál pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Bérczi Linda, a BAW igazgatója.

Molnár Tímea kommunikációs vezető hozzátette: a Budapesti Tavaszi Fesztivállal együttműködésben megrendezett BAW során klasszikus és kortárs kiállítások, nagy és kisebb múzeumok, új és régóta működő galériák egyaránt várják az érdeklődőket, akik számos tematikus túrán, műterem-látogatáson, épületbejáráson és egyéb egyedi programon is részt vehetnek.

A szervezők elmondása szerint olyan intézmények csatlakoztak, mint a Magyar Nemzeti Galéria, a Ludwig Múzeum, az Óbudai Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Budapesti Olasz Kultúrintézet vagy a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum.

Az MNG Georg Baselitz kiállítással várja a látogatókat, a Kiscelli Múzeumban Nádler István tárlat nyílik, a Kassák Múzeumban Szemző Tibor munkái láthatók, az Iparművészeti Múzeumban pedig tart még majd a Breuer Marcell kiállítás.

A Godot Galériában Bukta Imre, a Virág Judit Galériában Radák Eszter, az A.P.A. Galériában Verebics Ágnes, a Várfok Galériában Szirtes János állít ki a fesztivál idején.

A BAW utolsó napján tartják meg a Nyitott Műtermek Délutánját, amely öt-hat műteremházba viszi el az érdeklődőket, de lesznek tematikus galériatúrák, óbudai művészeti séta, köztéri szoborséta, kerékpáros művészeti túra, és idén az M4-es metró vonalán építészeti-művészettörténeti túra is szerepel a kínálatban.

A BAW részletes programja a folyamatosan frissülő http://bpartweek.hu honlapon érhető el.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés