Folytatódik a Kapcsolódj be a közvetítésbe! ösztöndíjprogram

2017. február 20. 22:13
Folytatódik a Kapcsolódj be a közvetítésbe! című, egyéves szakmai gyakorlatra szóló ösztöndíjprogram – közölte az Emmi. A programot Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének kezdeményezésére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, valamint a Nemzeti Kulturális Alap indította el hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiataloknak. A program hozzájárul a fiatal, leendő roma értelmiség személyes és szakmai fejlődéséhez, az identitás megőrzéséhez, a médiatapasztalatok bővítéséhez.

A tavaly meghirdetett szakmai gyakorlat sikeresen zárult, az MTVA-ban két fiatal tehetség folytatja pályafutását – tették hozzá.

Idén nyolc embernek biztosítanak alkotói támogatást. Az ösztöndíj célja, hogy a kedvezményezettek szakmai gyakorlat keretében ismeretet szerezzenek a média világáról, betekintést nyerjenek a televízió munkájába, aktívan részt vegyenek az ott zajló munkafolyamatokban.

A 20 millió forintos keretösszegű ösztöndíjra február 20-tól március 22-ig lehet pályázni. A támogatás mértéke fejenként havi 200 ezer forint.

Középfokú végzettségű, hátrányos helyzetű, 18 és 30 év közötti fiatalok pályázhatnak, a nyertesek szakmai gyakorlata várhatóan júniusban indul.

További részletek ITT linken keresztül érhetőek el.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés