Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán

2017. február 20. 12:38
A februártól májusig tartó formabontó rendezvénysorozat valósul meg Újbudán a drog önsorsrontó hatásairól, a család, a szülők felvilágosult, tudatos viselkedéséről a gyermekük szerhasználatának megelőzése érdekében – tájékoztat a Szülők Háza Újbuda portál.

A programsorozat újszerűségét az a szemléletmód adja, hogy a szakemberek a szerhasználatot következménynek tekintik, alkalmazásának okát pedig sok esetben a család nem megfelelő működésében találják. Ezért a programsorozat célja, hogy a gyermeket nevelő családok, a szülők a szerhasználattal összefüggő specifikus ismeretekre tegyenek szert, ezzel is fejlesztve a szülői készségeseiket, erősítve a családi rendszerüket.

A program részleteit a klasszikusan drogprevenciót megvalósító rendőrkapitányság munkatársai mellett olyan szervezetek szakemberei dolgozták ki, akik tapasztalataikkal, tudásukkal ezen a területen is eredményesen segítik a családokat. Újbuda Önkormányzata, a Szülők Háza Újbuda Bölcsője Családi Központ és Játszóházzal, a Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálattal, a Családbarát Akadémiával és a BRFK Újbudai Rendőrkapitánysággal együttműködve nyerte el a program megvalósításához szükséges pályázati forrást. 

A hat alkalmas rendezvénysorozat nyitóeseményén, 2017. február 22-én 18 órakor kezdődő, Dr. Zacher Gábor toxikológus „Droghelyzet 2017.” című előadásban többek között az aktuális trendekről, divatról, a büntetőjog és a drogpolitika helyzetéről, valamint a szülők szociális mintájáról, értékrendjükről, a szülői példamutatásuk fontosságáról beszél. A nyitóesemény helyszínéül a B32 Galéria és Kultúrtér (1111 Budapest, Bartók Béla út 32.) szolgál.

*

A „Tudatos Szülő Tiszta Gyermek - Drogprevenció Újbudán” elnevezésű pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával és a Nemzeti Szociális és Rehabilitációs Hivatal közreműködésével került megvalósításra. A programokról és a helyszínekről további információ ezen a honlapon vagy az esemény facebook oldalán olvasható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés