Család és karrier? – új előadások neves szakemberekkel

2017. február 27. 10:48
Tavasszal a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében „Család és karrier?” címen új előadások megtartására kerül sor, neves szakemberek közreműködésével. Az első előadásra március 6-án kerül sor, előadók: Szalai Tamás Dömötör és Kádár Annamária.

A programsorozat, Szalai Tamás Dömötör előadásával kezdődik 2017. március 6-án 18 órai kezdettel, „9 mód a párkapcsolati stressz kezelésére” című előadással. Az előadó szerint stressz bármilyen igénybevétel, amely a szervezetet alkalmazkodásra készteti. Ha van olyan létfontosságú jelenség az életünkben, amely - ideális esetben - életünk végéig tartó testi-lelki alkalmazkodásra késztet boldogabb és nehezebb kihívásaival, az a párkapcsolat. Párkapcsolati stressz-szintünk személyes és közös életminőségünkben is kulcsfontosságú. Ahogy minden ember, minden párkapcsolat is egyedi, így a stresszkezelés sem mehet egy kaptafára minden otthonhonban. A szakirodalmak és a párterápiás tapasztalatok a párkapcsolati stressz-csökkentés kilenc alapvető dimenzióját körvonalazzák. Az előadásban ez a néhány alapvető dimenzió, és e területek gazdagításának eszközei kerülnek megbeszélésre.

 

Az előadásokon részt vevő további neves szakemberek: Kádár Annamária, Mihalec Gábor, Tari Annamária, Pécsi Rita, Pál Ferenc, Győrffy Zsuzsa, Lerf Andrea, Márky Ádám és Orvos-Tóth Noémi, akiket párkapcsolat működése, szokásai, kommunikációja, meghatározói és a rugalmas alkalmazkodóképesség fejlesztése a családban, és ehhez hasonló tartalmú témákban hallgathatunk meg, további négy napon keresztül: március 20-án, április 3-án, valamint május 5-én és 29-én. 

A március 20-i ráadás előadások:

18:00 Márky Ádám: Tudatos jelenlét (mindfulness) szerepe a párkapcsolatban
19:20 Orvos-Tóth Noémi: Szüleink hatása a párkapcsolatainkra

Az egyes előadásokról itt olvashat további részleteket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés