A Z-generáció szerint a munkahely nem munkából és helyből áll

2017. február 28. 12:31
Barátkozós főnököt, rugalmas munkaidőt és magas fizetést szeretnének a Z-generáció tagjai egy online gyorsfelmérés szerint. A kutatásából kiderül: az 1996 után születettek mindezért cserébe kreativitást, lendületet és tanulékonyságot nyújtanának. Az InfoRádió írása.
A felmérésből az derült ki, hogy a Z-generáció tagjai elsősorban törődést várnak el a leendő főnöküktől – mondta el Tóth Gergely. A Future Work Fesztivál alapítója hozzátette, míg külföldön inkább azt szeretnék, ha felnézhetnek, tanulhatnak a főnöktől, aki inspirálja is őket, Magyarországon ez a korosztály a szülői viszonyhoz hasonlítja a vezetővel való ideális kapcsolatukat - írja az InfoRádió.
 
„Érdekes, hogy a Z-generáció mit ajánl a munkahelyüknek: lendületet, pontosságot, tanulékonyságot, fejlődést és főleg kreativitást.”
 
A munkaidőre vonatkozó elképzeléseikben egyértelműen látszik, hogy ők már a digitális korban nőttek fel – jelezte a Future Work Fesztivál alapítója. „Körbevették őket a digitális kütyük, ennek megfelelően sokkal lazábban tekintenek a világra, és a munkához való viszonyuk is hasonló: sokan rugalmasabban szeretnének dolgozni. A munkahely szóból csak a munka és a hely tűnik el.”
 
Tóth Gergely elmondta, nem szeretik az egyetlen irodát. Nem otthon egyedül dolgoznának, véleményük szerint inkább társaságban, csoportban, közösségi irodákban, akár kávéházban működnének igazán jól. A Future Work Fesztivál alapítója jelezte, a fizetési elvárásaik kicsit közelítenek a realitáshoz. „A válaszaik szerint a gyakornoki pozíciókra vonatkozóan 20-30-50 százalékkal magasabbak az elvárásaik, mint amit kapnak. Ez azt mutatja, hogy még nincs tapasztalatuk, másrészt pedig azt, hogy optimistán és pozitívan állnak a világhoz.”
 
Tóth Gergely elmondta: a felmérésből látszik, hogy ezeknek a fiataloknak egy része még nem tudja pontosan, milyen irányba menne tovább. Ez azért is nehéz, mert a technológiai fejlődés miatt nem is lehet biztosan tudni, milyen szakmák lesznek 5-10-20 év múlva – tette hozzá a Future Work Fesztivál alapítója az InfoRádiónak. 

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Törődést várnak a főnöktől, meg gondolom peluscserét.

Bla-bla-bla... "imádom" ezeket az üres marketinges süketeléseket. Pl.:

„Érdekes, hogy a Z-generáció mit ajánl a munkahelyüknek: ... pontosságot...”

"A munkaidőre vonatkozó elképzeléseikben egyértelműen látszik, hogy... sokkal lazábban tekintenek a világra, és a munkához való viszonyuk is hasonló: sokan rugalmasabban szeretnének dolgozni..."

Nyilván azért némi ellentmondás van a két szövegrész között.

Másrészt melyik generáció nem akart magas fizetést? Mi ebben az újdonság?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés