Család és művészet – a Képmás-est új sorozata a Várkert Bazárban

2017. március 2. 15:04
A Képmás családi magazin és a Média a Családért Alapítvány által szervezett Képmás-esteknek már több éves hagyománya és gyakorlata van, most új sorozatával a tematikus esteket egy-egy művészi élmény katarzisával szeretné bevezetni, ezzel is vonzóbbá, szórakoztatóvá tenni a fontos témákat. Az első előadásra március 16-án kerül sor, melynek témája az Én családom, te családod, mi családunk.

A Család és művészet címet viselő esteket a Képmás magazin és a Várkert Bazár közti hosszú távú együttműködés teszi lehetővé. Minden témához előadás vagy filmvetítés kapcsolódik, amely után Szám Kati beszélget az alkotások által felvetett kérdésekről szakértő vendégekkel.  

Az első előadásra március 16-án kerül sor, melynek témája az Én családom, te családod, mi családunk. Ennek keretében olyan kérdésekre adnak választ: Mikor jön el az ideje egy párkapcsolatban a másik családjával való megismerkedésnek? Milyen problémák adódhatnak abból, ha a két fél nagyon különböző környezetből, érték- és szokásrendszerből jön? Hogyan lehet viszonylag zökkenőmentesen egy fedél alatt élni a szülőkkel? Számíthatunk-e arra, hogy olyan lesz, mint az anyja és úgy viselkedik, mint az apja? 

A tipikus konfliktusok és élethelyzetek körbejárása improvizáló művészekkel és pszichológus szakemberrel történik. Az est szakértő vendége dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta lesz, míg a szituációkat a MOMENTÁN Társulat művészei, Boldoghy Borbála és Kiskovács Attila adják elő.

A sorozat április 6-án a „Hosszú az út lefelé” magyarul beszélő, angol romantikus film vetítésével folytatódik, és május 26-án az Anyajegy című előadással zárul. 

A Képmás-estek ingyenesek. Az előadásokról részletes információt itt olvasható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés