Generációváltás a cél a vállalkozói szektorban

2017. március 5. 22:14
A magyar vállalkozók 27 százaléka tartozik a 40 év alatti korcsoportba, csupán ők számítanak fiatal vállalkozónak, miközben 19 ezer olyan cég van az országban, amelynek 65 évnél idősebb a tulajdonosa – mondta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (Fivosz) elnöke az M1 aktuális csatornán.
Kovács Patrik szerint a magyar gazdaság szempontjából a következő 10 év kritikus lesz, ugyanis a magyar vállalkozások legnagyobb része, főleg a kis- és középvállalkozások (kkv) a rendszerváltás után jöttek létre. Ezeknek a vállalkozásoknak a tulajdonosai mára már a nyugdíjkorhatár közelébe értek.
 

A helyzet megoldása érdekében sokkal több fiatal (18-40 év közötti) vállalkozóra és a generációváltás elősegítésére van szükség – mondta. Kovács Patrik kiemelte: a Fivosz a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) és a kamarákkal azon dolgozik, hogyan hidat építsen a generációk között. A Fivosz munkájáról elmondta: a szövetség a fiatalok vállalkozóvá válását, valamint a már meglévő vállalkozások további terjeszkedését, külpiacokra jutását is segíti. 

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés