Így találtunk egymásra – neten lelt szerelem

2017. március 5. 21:38

Zs. Klesics Tünde
Family
E kifejezés hallatán az egyedülállók körében teljes a megosztottság. Akadnak olyanok, akik szívesen élnek ezzel a lehetőséggel, másokból pedig zsigeri ellenállást vált ki.

„(...)

Megcsillan a remény

Valahogy így volt ez Gyarmati Máté és Gyarmatiné Szilágyi Erika esetében is. Máté kezdetektől fogva testhezállóbbnak érezte a netes társkeresést, mivel alapvetően nehezen ismerkedik, ráadásul mindig zavarta, hogy a kiszemelt lányokról sosem lehetett tudni, hogy van-e barátjuk, vagy nincs. Egy gond akadt csupán: a sok ezer ajánlat között nem volt egyszerű komoly, hívő lányra találni. Hosszú évekig többfelé sikertelenül próbálkozott, mígnem a családja a figyelmébe ajánlotta a katolikus internetes társkeresőt, a párKatt.hu-t, amely végre reménnyel töltötte el.

– De itt is tartottam magam ahhoz az elvemhez, hogy »kitartás!«. Nem szabad, hogy kedvemet szegje egy-egy csalódás. Ha abbahagyom, és kilépek, azzal nem oldok meg semmit – idézi fel a kezdeti időket Máté. – Másfél évig itt sem történt semmi, mégis éreztem, hogy maradnom kell, nem adhatom fel. Pedig akkor már lassan tíz éve kerestem a társam.

Mindeközben Erika mélyen hitt abban, hogy Isten elé fogja hozni azt a fiút, akiről már első látásra azonnal tudni fogja: »Ő az!«

– A neten való ismerkedés éppen ezért teljesen távol állt tőlem, hiszen hol van ott a személyes találkozás varázsa? A »szerelem első látásra« élménye? Csakhogy teltek-múltak az évek… – meséli Erika. – Elvégeztem az egyetemet, időközben tanítani kezdtem egy gimnáziumban, ki sem látszottam a munkából. Hogyan lehet így ismerkedni? Elmenni sem volt időm sehova, és ha lett volna, akkor is hova?

Végül a családja és barátai unszolására ő is regisztrált a párKattra. Kitöltött magáról egy adatlapot, de eldöntötte: ő maga nem kezdeményez kapcsolatot senkivel, megvárja, hogy őt találják meg.

(...)


Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés